DECRET 207/1988, d'1 d'agost, d'atorgament al Molt Honorable Sr. Miquel Coll i Alentorn de la medalla d'or de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Miquel Coll i Alentorn, historiador, ha destacat sempre per la seva dedicació generosa a l'estudi de la realitat històrica de Catalunya, especialment en el període medieval, cosa que l'ha portat a ser considerat un dels autors més lúcids en l'anàlisi de la nostra formació i organització com a poble.

Autor de nombrosos estudis i llibres sobre personatges llegendaris de la nostra història (Guifré el Pilós, Guillem Ramon de Montcada, Otger Cataló, per citar-ne tres exemples), investigador d'èpica i cançons de gesta catalanes, és membre destacat de diverses institucions culturals entre les quals figuren l'Institut d'Estudis Catalans, l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, la Societat Catalana d'Estudis Històrics i la Societat Catalana d'Estudis Jurídics, Econòmics i Socials.

La projecció política de Miquel Coll i Alentorn no ha estat inferior a la seva trajectòria personal i intel·lectual i s'ha caracteritzat sempre per una defensa aferrissada de les llibertats democràtiques i dels drets nacionals de Catalunya, defensa que ha fet en tot moment, també i sobretot en els de més dificultat i que representaven un més alt risc personal.

Fou membre del Consell d'Ensenyament i Cultura de la Generalitat provisional, Conseller adjunt...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR