DECRET 143/1995, de 2 de maig, de concessió de la Medalla Narcís Monturiol a onze personalitats.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Pel Decret 86/1982, de 15 d'abril, es van crear la Medalla i la Placa Narcís Monturiol per tal de distingir les persones físiques i jurídiques que pels seus serveis han contribuït d'una manera destacada al progrés científic i tecnològic de Catalunya.

Per això, escoltat el Comissionat per a Universitats i Recerca, a proposta del titular del Departament de la Presidència i amb l'acord del Govern,

Decreto:

Article únic

S'atorga la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a les persones següents:

Antó i Boqué, Josep M. Doctor en medicina. Investigador i cap del Departament d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM. Per les seves aportacions científiques a l'epidemiologia i a la salut pública.

Bladé i Piqué, Joan. Doctor en ciències químiques. Per la seva tasca d'investigació, desenvolupament i innovació en diferents empreses, enllaçant el món de la recerca acadèmica amb el de la recerca industrial, en els àmbits de la química fina, farmàcia i biotecnologia.

De Solà-Morales i Rubio, Ignasi. Catedràtic de composició arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Per la seva contribució al coneixement de l'arquitectura dels segles XIX i XX i per la rehabilitació del patrimoni monumental.

Estrada i Miyares, Marta. Doctora en ciències biològiques. Pel seu treball científic en el camp de l'ecologia del fitoplàcton marí i per la seva contribució a la recerca oceanogràfica en el Mediterrani.

Fernández i Sánchez, Enrique. Catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l'Institut de Física d'Altes Energies. Per les seves contribucions a la física de col·lisió electró-positró i per la seva tasca de desenvolupament de la física experimental d'altes energies a Catalunya.

Guàrdia i Massó, Jaume. Catedràtic de medicina interna de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per la seva contribució a l'estudi i la prevenció de la hepatitis viral i a la formació d'estudiants de medicina i internistes.

Morenza i Gil, Josep Lluís. Catedràtic de física aplicada de la Universitat de Barcelona. Promotor i director del Laboratori de Física de Capes Fines. Per la seva tasca pionera de recerca en el camp de la tecnologia dels materials en capa fina, aplicats a semiconductors, superconductors i com a recobriment d'altres materials.

Pellicer i Garrido, Àngel. Doctor en medicina. Professor del Departament de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR