DECRET 99/1990, de 3 d'abril, de regulació dels serveis d'urgència de les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

Els canvis que ha patit el sector de l'assegurança privada com a conseqüència de la seva reorganització mitjançant la Llei 50/1980, de 8 d'octubre, reguladora dels contractes d'assegurança, la Llei 33/1984, de 2 d'agost, d'ordenació de l'assegurança privada, i les disposicions que les desenvolupen, han incidit de manera indirecta en la normativa que regula específicament l'activitat de les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica.

La necessitat d'ajustar el règim regulador d'aquest sector de l'assistència sanitària al que estableix la normativa esmentada, obliga a la seva adequació, de manera esglaonada, mitjançant la publicació de disposicions que regulin els seus diferents aspectes.

Per tot l'exposat, escau ara prendre les mesures que permetin als beneficiaris de les prestacions que cobreixen les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica fer-les efectives en els casos de necessitat urgent.

D'altra banda, la Llei general de sanitat disposa la necessitat d'autorització administrativa prèvia per a la instal·lació i el funcionament dels centres i els establiments sanitaris, i també per a les modificacions que respecte de la seva estructura i règim inicial puguin establir-se.

En conseqüència, i atès el que disposen l'article 17.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i la Llei 3/1982, de 25 de març;

Escoltada la Comissió assessora d'entitats d'assegurança lliure; a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Estan sotmeses al present Decret totes aquelles entitats d'assegurança lliure que desenvolupin activitats d'assistència sanitària en tot o en part del territori de Catalunya.

Article 2

2.1 L'assegurança lliure d'assistència sanitària comprèn, en tot cas, la necessària assistència de caràcter urgent, la qual serà prestada per les entitats asseguradores d'acord amb el que preveu el present Decret. 2.2 L'àmbit de les prestacions d'urgència serà el mateix que es determina al contracte d'assegurança, pòlissa o reglament, de tal manera que, pel que fa a totes les prestacions que s'ofereixin en l'assegurança d'assistència sanitària, haurà d'incloure's la seva prestació de caràcter urgent. 2.3 Els serveis d'urgències es classifiquen en: Servei d'Urgències Permanent (SUP). Servei d'Urgències a Domicili (SUD).

Article 3

3.1 Totes les entitats han de disposar d'un SUP on puguin acudir els assegurats amb demanda d'assistència urgent sense cap altre requisit que acreditar la seva identitat i condició. 3.2 Tot SUP haurà de complir amb els requisits i les condicions establerts reglamentàriament en matèria d'autorització administrativa i de registre i catalogació de centres, serveis i establiments sanitaris. 3.3 El SUP funcionarà de forma ininterrompuda, i estarà dotat dels mitjans i l'estructura...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR