ORDRE AAR/15/2009, de 23 de gener, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga del barrinador de l'arròs, Chilo suppressalis, i es qualifica d'utilitat pública la lluita anual contra aquesta plaga.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/15/2009, de 23 de gener, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga del barrinador de l'arròs, Chilo suppressalis, i es qualifica d'utilitat pública la lluita anual contra aquesta plaga.

El barrinador de l'arròs, Chilo suppressalis, és una de les plagues més perjudicials per al cultiu de l'arròs i s'ha convertit en una plaga endèmica a les zones arrosseres de Catalunya.

Per aquest motiu, cal establir un sistema de lluita obligatòria per tal de fer front a aquesta plaga i aconseguir reduir la població i els seus efectes sobre els arrossars. En aquest sentit, el Servei de Sanitat Vegetal de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya ha decidit establir, en col·laboració amb les agrupacions de defensa vegetal establertes al territori, un sistema anual de lluita obligatòria contra el barrinador de l'arròs basat en una sèrie d'actuacions col·lectives en zones contínues del territori.

La Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal (BOE núm. 279, de 21.11.2002), a l'article 14.2, faculta les autoritats competents de la comunitat autònoma per tal que declarin l'existència oficial d'una plaga quan se'n verifiqui la presència i la importància de la infestació, i adoptin les mesures fitosanitàries adequades per evitar-ne la propagació. Així mateix, les faculta, a l'article 15, per declarar una plaga d'utilitat pública en els casos en què la lluita contra aquesta, per la seva intensitat, extensió o tècniques requerides, sigui més eficaç que la lluita mitjançant pràctiques de només lluita química.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat, estableix a l'article 3.11 les competències del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

L'article 12.d) del Decret 659/2006, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, estableix que les funcions de la direcció general competent en matèria d'agricultura són regular, ordenar o planificar en matèria de sanitat vegetal, i l'article 13.1.d) del mateix Decret atorga a la Subdirecció General d'Agricultura la competència sobre l'execució, la coordinació i el seguiment en matèria de sanitat vegetal i productes fitosanitaris.

És per això que a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR