DECRET 387/2000, de 5 de desembre, pel qual es declara l'existència oficial de la plaga del virus de la cullera o Tomato Yellow Leaf Curl Virus (TYLCV).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

387/2000, de 5 de desembre, pel qual es declara l’existència oficial de la plaga del virus de la cullera o Tomato Yellow Leaf Curl Virus (TYLCV).

El Decret 6/1985, de 14 de gener, sobre mesures urgents per a l’eradicació de focus de plagues especialment perilloses per als vegetals, preveu que per evitar la difusió d’agents especialment perillosos per als vegetals, el Consell Executiu, a proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, declararà l’existència oficial de la plaga.

El Reial decret 2071/1993, de 26 de novembre, preveu mesures de protecció contra la introducció i la difusió al territori nacional i al de la Comunitat Europea d’organismes nocius per als vegetals o per als productes vegetals, així com per a l’exportació i el trànsit a països tercers. A l’annex II d’aquesta disposició s’inclou la plaga del virus de la cullera o Tomato Yellow Leaf Curl Virus (TYLCV) entre els organismes la introducció i la propagació dels quals ha de prohibir-se en tots els estats membres si es presenten en determinats vegetals o productes vegetals.

A la comarca del Maresme, en diferents hivernacles on es cultiva el tomàquet, s’ha detectat la presència de la plaga del virus de la cullera o Tomato Yellow Leaf Curl Virus (TYLCV) que pot afectar greument les tomaqueres i altres hortalisses.

Així doncs, es procedeix mitjançant aquesta disposició a declarar l’existència oficial d’aquesta plaga per tal que s’adoptin les mesures necessàries per impedir la forta incidència que pot tenir aquest virus a les zones hortícoles i evitar-ne la propagació a les nostres comarques.

Vista la Llei de plagues del camp, de 21 de maig de 1908, i altres disposicions concordants;

A proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es declara en l'àmbit territorial de Catalunya l’existència oficial de la plaga del virus de la cullera o Tomato Yellow Leaf Curl Virus (TYLCV).

Article 2

La declaració de l’existència oficial de la plaga comporta l’obligatorietat de realitzar en els vegetals i els camps afectats, i amb caràcter d’urgència, el programa de tractaments i l’aplicació de mesures profilàctiques culturals o de destrucció de plantes que determini el Departament d’Agricultura...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR