DECRET 212/2002, d'1 d'agost, pel qual es regulen la composició i el funcionament de la Comissió contra la Violència en Espectacles Esportius de Catalunya i es determinen els òrgans competents respecte del règim sancionador en matèria esportiva.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET

212/2002, d'1 d'agost, pel qual es regulen la composiciÛ i el funcionament de la ComissiÛ contra la ViolËncia en Espectacles Esportius de Catalunya i es determinen els Úrgans competents respecte del rËgim sancionador en matËria esportiva.

L'apariciÛ del fenomen de la violËncia en l'esport, molt sovint acompanyada de la irrupciÛ en els terrenys de joc de persones que han assistit a la celebraciÛ de l'esdeveniment esportiu, ha fet necess‡ria la creaciÛ d'un ˙nic organisme per centralitzar i coordinar, a Catalunya, totes les actuacions destinades a la prevenciÛ d'aquest tipus d'accions i manifestacions, tenint en compte les competËncies que l'article 13 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atorga a la Generalitat de Catalunya en matËria de protecciÛ de les persones i bÈns i de manteniment de l'ordre p˙blic i, aixÌ mateix, les competËncies exclusives que els articles 9.29 i 9.31 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atorguen a la Generalitat de Catalunya en matËria d'esport i espectacles, respectivament.

La creaciÛ d'aquest organisme, la ComissiÛ contra la ViolËncia en Espectacles Esportius de Catalunya, s'estableix en l'article 84 de la Llei de l'esport, Text ˙nic aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol.

Segons el precepte citat, la ComissiÛ actua per prevenir tot tipus d'accions i manifestacions de violËncia que es puguin produir com a conseq¸Ëncia d'activitats esportives en l'‡mbit territorial de Catalunya, d'acord amb el principi rector de la polÌtica esportiva de la Generalitat de vetllar perquË la pr‡ctica esportiva sigui exempta de violËncia.

L'apartat 2 de l'article 84 de la norma esmentada estableix de manera detallada les funcions que corresponen a la dita ComissiÛ, entre les quals cal destacar l'elaboraciÛ d'informes i estudis sobre les causes de la violËncia en l'esport, i la promociÛ i divulgaciÛ d'accions de prevenciÛ i de campanyes de col∑laboraciÛ ciutadana.

Finalment, l'apartat 3 de l'article 84 determina, entre d'altres, que s'ha de regular per reglament la composiciÛ i el funcionament de la ComissiÛ contra la ViolËncia en Espectacles Esportius de Catalunya.

D'acord amb aquest mandat, el present Decret tÈ per objecte, entre d'altres, regular la composiciÛ i el funcionament de la ComissiÛ citada, a mÈs de fixar la seva dependËncia org‡nica. AixÌ mateix, i tenint en compte el rËgim sancionador previst en el capÌtol 2 del tÌtol 4 de la Llei de l'esport, Text ˙nic aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, es concreten diversos aspectes, com sÛn els Úrgans competents per acordar la incoaciÛ de procediments sancionadors en matËria esportiva i per imposar-ne les sancions, atesa la previsiÛ de l'article 70.1 del text citat.

Per tot aixÚ, d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta conjunta dels consellers de Cultura i d'Interior i amb la deliberaciÛ prËvia del Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

De la ComissiÛ contra la ViolËncia en Espectacles Esportius de Catalunya

Article 1

Objecte i ‡mbit

1.1††Aquest Decret tÈ per objecte regular la composiciÛ i el funcionament de la ComissiÛ contra la ViolËncia en Espectacles Esportius de Catalunya, creada per l'article 84 de la Llei de l'esport, Text ˙nic aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, com tambÈ determinar els Úrgans competents en relaciÛ amb el rËgim sancionador en matËria esportiva previst a la Llei citada.

1.2††L'‡mbit de la ComissiÛ Ès tot el territori de Catalunya.

Article 2

Funcions

Les funcions de la ComissiÛ contra la ViolËncia en Espectacles Esportius de Catalunya, d'acord amb l'article 84.2 de la Llei de l'esport, Text ˙nic aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, sÛn les seg¸ents:

a)†Elaborar informes i estudis sobre les causes i els efectes de la violËncia en l'esport.

b)†Recollir i publicar anualment les dades sobre violËncia en les competicions esportives realitzades a Catalunya.

c)†Promoure i divulgar accions de prevenciÛ i campanyes de col∑laboraciÛ ciutadana.

d)†Proporcionar a les federacions esportives catalanes, clubs i altres entitats esportives de Catalunya, i tambÈ als organitzadors de competicions esportives, les dades i els consells que puguin facilitar la prevenciÛ.

e)†Informar els projectes de disposicions legals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR