ORDRE PRE/218/2006, de 28 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions audiovisuals en format digital sobre un suport físic, doblades o subtitulades en llengua catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE PRE/218/2006, de 28 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions audiovisuals en format digital sobre un suport físic, doblades o subtitulades en llengua catalana.

D'acord amb el Decret 216/2005, d'11 d'octubre, d'estructura orgànica de la Secretaria de Política Lingüística, una de les funcions d'aquest òrgan és establir i desenvolupar polítiques tendents a fomentar els usos de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat i la disponibilitat de productes i serveis en català. En concret, té la funció d'impulsar específicament l'oferta de productes i serveis en català en l'àmbit audiovisual i de gestionar convocatòries d'ajuts a iniciatives vinculades a aquestes activitats.

La Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, té, com a objectiu principal, entre altres, emparar i fomentar l'ús del català per tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i normalitzar i fomentar l'ús del català en el món socioeconòmic. Aquesta Llei estableix que el Govern de la Generalitat ha de fomentar el doblatge i la subtitulació en català de pel·lícules d'expressió original no catalana, la distribució, en qualsevol format, i l'exhibició d'aquests productes.

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ús de les atribucions que confereix la normativa vigent, en especial l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions audiovisuals en format digital sobre un suport físic doblades o subtitulades en llengua catalana, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/26/2005, de 14 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions cinematogràfiques en suport DVD doblades i/o subtitulades en llengua catalana.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació en el DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases podeu interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 28 d'abril de 2006

Josep Bargalló Valls

Conseller primer

Annex

Bases

.1 Règim jurídic

El regim jurídic aplicable a les subvencions que regulen aquestes bases l'integren els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació justificació i control d'ajuts i subvencions, en tot allò que no contradigui o s'oposi als preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

.2 Empreses destinatàries

Poden optar a aquestes subvencions les empreses de distribució videogràfica que estiguin interessades a doblar, subtitular i editar productes audiovisuals en català i que estiguin inscrites en el registre d'empreses audiovisuals corresponent.

.3 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions és fomentar i potenciar les iniciatives destinades a augmentar la presència a videoclubs, llibreries i altres circuits comercials de produccions audiovisuals en format digital sobre suport físic (DVD, UMD i altres) doblades o subtitulades en llengua catalana.

Les produccions audiovisuals objecte de subvencions són:

  1. Llargmetratges.

  2. Sèries de TV que hagin estat emeses en català.

  3. Altres produccions audiovisuals destinades al públic infantil.

    En...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR