DECRET 247/1985, de 29 d'agost de 1985, pel qual es dóna preferència per a l'obtenció dels ajuts previstos pel Departament d'Indústria i Energia a les indústries ubicades en determinades zones del territori de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Dins el desenvolupament de la història econòmica moderna, les actuacions relatives a la localització industrial han sofert diferents vicissituds, tant pel que fa a les corresponents polítiques com als corrents doctrinals respectius. L'experiència demostra a bastament, però, que en definitiva les localitzacions correctes depenen de factors objectius tals com la disponibilitat, i proximitat de comunicacions, transports, mercats, matèries primeres i per suposat d'un clima empresarial adient. És per això que, en bona part, les polítiques de localització artificioses han perdut contingut operatiu a favor d'accions pròpies de les anomenades polítiques de priorització sectorial.

En aquests moments succeeix tanmateix que arran de les expectatives que al seu dia creà la implantació de la "Zona d'Urgent Reindustrialització", determinats temes de política locacional han entrat novament en consideració, la qual cosa, en la perspectiva de la política industrial del Govern, força que, tot donant l'èmfasi adequat a les accions sectorials, hom introdueixi elements compensatoris per altres àrees no afectades directament per la ZUR i en canvi també colpejades fortament per la crisi industrial.

En conseqüència, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- La creació de noves empreses

industrials i de serveis a la indústria, així com l'ampliació i modernització de les ja existents en l'àmbit territorial comprès en les zones previstes a l'article següent tindran caràcter prioritari per a l'obtenció dels ajuts, subvencions, i d'altres mesures de foment i de servei establertes o que puguin establir amb aquest caràcter el Departament d'Indústria i Energia, fins que hom disposi altrament.

Article segon

- Als efectes previstos en l'article

primer es consideren les àrees següents:

  1. Les comarques del Bages, Baix Camp, Ribera d'Ebre i Ripollès.

  2. Els polígons industrials de Celrà, Igualada, Tortosa i Vic.

  3. Els municipis de Blanes, Balaguer, Cervera, Mataró, Tàrrega i Vilanova i la Geltrú.

  4. Les zones i polígons qualificats com a sòl industrial d'Esplugues de Llobregat, Martorell, Sant Adrià del Besòs, Sant Just Desvern, Sant Quirze del Vallès i Ripollet.

Article tercer 1

Les empreses que s'acolleixin a allò.

que preveu aquest Decret presentaran a les oficines del CIDEM instància dirigida al Conseller d'Indústria i Energia, en la qual...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR