ORDRE ARP/164/2002, de 13 de maig, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga Paysandisia archon i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/164/2002, de 13 de maig, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga Paysandisia archon i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

Darrerament s'ha constatat a Catalunya la presència de la Paysandisia archon, plaga que afecta diverses espècies de palmeres.

D'acord amb el que disposa el Decret 6/1985, de 14 de gener, sobre mesures urgents per a l'eradicació de focus de plagues especialment perilloses per als vegetals, i a proposta de la Direcció General de Producció Agrària i Innovació Rural,

Ordeno:

Article 1

Es declara l'existència oficial de la plaga Paysandisia archon. La zona afectada comprèn tot el territori de Catalunya.

Article 2

2.1 Els proveïdors de palmeres d'arreu de Catalunya han de vigilar i prospectar la presència de la plaga de la Paysandisia archon a les palmeres produïdes i comercialitzades a Catalunya, i han de comunicar al Servei de Sanitat Vegetal de la Direcció General de Producció Agrària i Innovació Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca si tenen plantes afectades per l'esmentada plaga o amb símptomes sospitosos.

2.2 Queda prohibida a Catalunya la comercialització de palmeres amb símptomes de la plaga.

Article 3

Els proveïdors de palmeres han d'intensificar les precaucions per evitar la difusió de la plaga i han de realitzar obligatòriament els tractaments fitosanitaris preventius que estableixi el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Article 4

4.1 Serà obligatòria l'arrencada i la posterior destrucció de les palmeres que a judici dels tècnics de sanitat vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca constitueixin un greu perill de difusió de la plaga. Aquesta destrucció es farà amb els mètodes i en els terminis que determini el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

4.2 En el supòsit que preveu l'apartat anterior seran d'aplicació els articles 4 i 5 del Decret 6/1985, de 14 de gener (DOGC núm. 511, de 8.2.1985), i a aquest efecte es tindrà en compte la valoració que realitzin els tècnics de sanitat vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca amb caràcter previ a l'arrencada i la posterior destrucció de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR