ORDRE ARP/237/2003, de 20 de maig, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga Unaspis yanonensis i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/237/2003, de 20 de maig, per la qual es declara l'existËncia oficial de la plaga Unaspis yanonensis i s'estableixen mesures obligatÚries de lluita.

Al terme municipal de CastellÛ d'Emp˙ries (Alt Empord‡) s'ha detectat la presËncia d'Unaspis yanonensis, plaga que afecta de manera greu les diverses espËcies de cÌtrics, fins al moment no present al territori catal‡.

D'acord amb el que preveu la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal, i el Decret 6/1985, de 14 de gener, sobre mesures urgents per a l'eradicaciÛ de focus de plagues especialment perilloses per als vegetals, i a proposta de la DirecciÛ General de ProducciÛ Agr‡ria i InnovaciÛ Rural.

En ˙s de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es declara l'existËncia oficial a Catalunya de la plaga Unaspis yanonensis que afecta diverses plantes de cÌtrics del terme municipal de CastellÛ d'Emp˙ries (Alt Empord‡).

Article 2

…s obligaciÛ de tots els agricultors i els professionals del sector, notificar al Servei de Sanitat Vegetal de la DirecciÛ General de ProducciÛ Agr‡ria i InnovaciÛ Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca la presËncia de cÌtrics afectats per la plaga o amb sÌmptomes sospitosos.

Article 3

3.1††Els proveÔdors de planÁons i plantes de cÌtrics d'arreu de Catalunya han de vigilar de manera estricta la presËncia de la plaga Unaspis yanonensis als seus establiments i han de notificar al Servei de Sanitat Vegetal de la DirecciÛ General de ProducciÛ Agr‡ria i InnovaciÛ Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca si tenen plantes afectades per l'esmentada plaga o amb sÌmptomes sospitosos.

3.2††Queda prohibida a Catalunya la comercialitzaciÛ i el moviment de plantes de cÌtrics amb sÌmptomes de la plaga.

Article 4

4.1††Ser‡ obligatÚria l'arrencada i la posterior destrucciÛ dels cÌtrics afectats per la plaga. Aquesta destrucciÛ es far‡ sota les directrius tËcniques del Servei de Sanitat Vegetal.

4.2††En el supÚsit que preveu l'apartat anterior ser‡ d'aplicaciÛ l'article 21 de la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal, sobre indemnitzacions en la lluita obligatÚria, i a aquest efecte, es tindr‡ en compte la valoraciÛ que realitzin els tËcnics de sanitat vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca amb car‡cter previ a l'arrencada i la posterior destrucciÛ dels cÌtrics.

Article 5

El Servei de Sanitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR