ORDRE PTO/488/2006, de 4 d'octubre, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament d'ajuts a ajuntaments per a la realització d'estudis, projectes i experiències pilot referents a estratègies de mobilitat sostenible d'àmbit municipal.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/488/2006, de 4 d'octubre, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament d'ajuts a ajuntaments per a la realització d'estudis, projectes i experiències pilot referents a estratègies de mobilitat sostenible d'àmbit municipal.

L'esclat de la mobilitat, fenomen característic de les societats avançades de l'època actual, requereix un procés de planificació acurat, que ha de tenir en compte totes les variables que afectin d'una manera o una altra la mobilitat de l'àmbit territorial que s'estigui analitzant. Aquesta planificació ha de passar necessàriament per una diagnosi de la mobilitat que permeti evolucionar cap a un model de mobilitat que minimitzi els costos socials i ambientals i maximitzi els beneficis globals per a la societat. La referida diagnosi ha de prendre en consideració les característiques demogràfiques, socioeconòmiques i ambientals de l'àmbit d'estudi, l'anàlisi de la mobilitat present i les previsions demogràfiques i d'activitats, i determinar les mancances del model de mobilitat des dels punts de vista, entre d'altres, de la insuficiència de l'oferta, la baixa participació dels sistemes de transport públic o l'adequació de cada mitjà de transport als intervals de demanda que el fan rendible socialment i econòmicament.

De conformitat amb la normativa vigent, les estratègies de mobilitat es poden desplegar en diferents àmbits territorials, un dels quals és l'urbà, en el qual es reconeix als municipis la iniciativa per a l'impuls i la implementació de les mesures adients, amb respecte al principi d'autonomia local i en els termes que estableix la Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat. D'acord amb això, i tenint en compte la propera posada en funcionament dels instruments previstos en l'esmentada Llei 9/2003, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, competent en matèria de mobilitat, ha de fomentar la realització d'estudis, projectes i experiències pilot referents a estratègies de mobilitat sostenible d'àmbit municipal que puguin servir de base per a l'elaboració dels referits instruments.

Per tot això, d'acord amb allò que estableix el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, les normes bàsiques de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa vigent aplicable, i a proposta de la Secretaria per a la Mobilitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases per a l'atorgament d'ajuts per a la realització d'estudis, projectes i experiències pilot referents a estratègies de mobilitat sostenible d'àmbit municipal.

Article 2

La concessió d'aquests ajuts s'imputa amb càrrec a la posició pressupostària D/460000190/5231 del centre gestor PO03 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006, per un import màxim d'un milió d'euros (1.000.000).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 d'octubre de 2006

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases

.1 Objecte

Aquests ajuts tenen per objecte la realització d'estudis, projectes i experiències pilot referents a estratègies de mobilitat sostenible d'àmbit municipal.

.2 Beneficiaris

Poden optar a aquests ajuts:

a) Els municipis amb més de 50.000 habitants i aquells que, sense assolir aquesta xifra, són capital de comarca.

b) Així mateix, es poden demanar aquests ajuts per a la realització d'estudis, projectes i experiències pilot que afectin diversos municipis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR