ORDRE ARP/359/2005, de 8 d'agost, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions agràries afectades per la sequera de l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/359/2005, de 8 d'agost, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions agràries afectades per la sequera de l'any 2005.

La manca de precipitacions que està afectant Catalunya des del passat mes de setembre està tenint un fort impacte en el sector agrari català. En concret, fins a aquest moment, els sectors més perjudicats han estat els conreus herbacis de secà d'hivern, en què la collita d'aquest any haurà estat de les pitjors en molts anys, i la ramaderia extensiva, que ha vist com s'esgotaven les pastures i les fonts de subministrament d'aigua.

Atesa la importància dels danys provocats per aquesta sequera, des del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca, conjuntament amb el Govern de l'Estat, s'ha cregut convenient aprovar una sèrie d'ajuts i mesures fiscals i laborals encaminades a ajudar a pal·liar els danys provocats per la sequera. A nivell estatal, aquestes mesures s'han articulat a través del Reial decret llei 10/2005, de 20 de juny (BOE núm. 147, de 21.6.2005).

Valorada la conveniència d'establir ajuts per tal de pal·liar els danys soferts per les explotacions agràries per aquesta sequera, i d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte de l'ajut

Establir una línia d'ajut per pal·liar els danys produïts per la sequera provocada per la manca de precipitacions que s'ha anat acumulant des del mes de setembre de l'any 2004.

Article 2

Quantia i partida pressupostària

Els ajuts que estableix aquesta Ordre seran a càrrec de la partida pressupostària AG02D/771170000/7143 dels pressupostos del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca, per a l'any 2005, per un import màxim de 50.000 euros.

Article 3

Tipus i quantia de l'ajut

3.1 Els ajuts consistiran en la bonificació del tipus d'interès i part de l'import de l'amortització del capital dels préstecs de mediació de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) que s'aprovin en aplicació de l'article 5 del Reial decret llei 10/2005, de 20 de juny, en els mateixos percentatges i d'acord amb el procediment que estableix l'article 3 de l'Ordre PRE/2500/2005, de 29 de juliol, de l'Estat.

3.2 En cas de titulars d'explotacions els ingressos dels quals provinguin en més d'un 35% de conreus herbacis de secà d'hivern i hagin tingut una reducció de la producció superior al 60% per culpa de la sequera, i només per la part dels préstecs corresponent a conreus herbacis de secà, si el titular de l'explotació és agricultor a títol principal o l'explotació té la consideració d'explotació agrària prioritària, s'establirà una bonificació addicional equivalent al 20% de l'import de l'amortització corresponent al primer any.

Aquest percentatge arribarà al 25% si el titular de l'explotació, a més de ser agricultor a títol principal o si l'explotació té la consideració d'explotació agrària prioritària, tenia els conreus afectats per la sequera assegurats en alguna de les línies d'assegurança del Pla nacional d'assegurances agràries.

3.3 En cas de titulars d'explotacions els ingressos dels quals provinguin en més d'un 80% de conreus herbacis de secà d'hivern i hagin tingut una reducció de la producció superior al 60% per culpa de la sequera, i només per la part dels préstecs corresponent a conreus herbacis de secà, si el titular de l'explotació és agricultor a títol principal o l'explotació té la consideració d'explotació agrària prioritària, la bonificació addicional que estableix l'article 3.2 anterior equivaldrà al 40% de l'import de l'amortització corresponent al primer i al segon any.

Aquest percentatge arribarà al 45%, tant per al primer com per al segon any, si el titular de l'explotació, a més de ser agricultor a títol principal o l'explotació tenir la consideració d'explotació agrària prioritària, tenia els conreus afectats per la sequera assegurats en alguna de les línies d'assegurança del Pla nacional d'assegurances agràries o el titular tenia la consideració de jove agricultor.

Finalment, si el titular de l'explotació, a més de ser agricultor a títol principal o en el cas que l'explotació tingui la consideració d'explotació agrària prioritària, tenia els conreus afectats per la sequera assegurats en alguna de les línies d'assegurança del Pla nacional d'assegurances agràries i el titular tenia la consideració de jove agricultor, el percentatge de bonificació que estableix el primer paràgraf d'aquest article 3.3 serà del 50% de l'import...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR