ORDRE AAR/376/2010, de 2 de juliol, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/376/2010, de 2 de juliol, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça.

Les explotacions agràries del sector de la fruita dolça han sofert una forta davallada de renda en la darrera campanya, atesos els preus anormalment baixos tot i les fortes tempestes de l'estiu passat que van afectar algunes explotacions, i van reduir l'oferta de producte.

Tot això pot implicar dificultats financeres a les explotacions afectades i per aquesta raó, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural creu que situacions d'aquest tipus poden produir un abandonament de les explotacions amb titulars més joves, que han realitzat inversions per a la seva modernització, i la reducció de la competitivitat de la resta d'explotacions, que poden tenir dificultats per afrontar noves inversions i fins i tot dificultar la realització de les feines mínimes de manteniment de la seva explotació.

Per tot això, en data 16 de febrer de 2010 el Govern va autoritzar l'Institut Català del Crèdit Agrari a obrir una línia de préstecs per tal de donar suport al subsector de la fruita dolça amb la finalitat de facilitar a aquestes explotacions el finançament de la nova campanya i allargar el termini per periodificar en els resultats futurs de l'explotació els costos d'aquesta campanya.

A part de proporcionar liquiditat al sector, des del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es considera que per tal d'afavorir la rendibilitat de les explotacions és necessari reduir els costos financers de les explotacions, raó per la qual es creu convenient establir bonificacions al tipus d'interès dels préstecs que el Govern ha autoritzat a concedir a l'ICCA.

Els ajuts regulats en aquesta Ordre tenen naturalesa d'ajuts de minimis i se sotmeten al Reglament CE 1535/2007 de la Comissió, de 20 de desembre, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis en el sector de la producció agrària.

Conseqüentment, valorada la conveniència d'establir ajuts per tal de pal·liar les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça, d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts consistents en la bonificació dels interessos dels préstecs contractats amb l'ICCA destinats a pal·liar les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça, les quals es publiquen a l‘annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts consistents en la bonificació dels interessos dels préstecs contractats amb l'ICCA destinats a pal·liar les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article anterior.

2.2 El termini per presentar la sol·licitud s'inicia l'endemà de la data de publicació d'aquesta al DOGC i finalitzarà el 31 de juliol de 2010. Les sol·licituds presentades fora de termini no s'admeten a tràmit.

2.3 Els ajuts que estableix aquesta Ordre, per un import total de 299.033,88 euros, van a càrrec de la partida pressupostària pluriennal AG02D/770000101/6121/0000 per un import màxim de 81.250,00 euros per l'any 2011, 91.250,22 euros per l'any 2012, 67.367,12 euros per l'any 2013, 42.514,26 euros per l'any 2014 i 16.652,28 euros per l'any 2015.

2.4 L'òrgan competent per a la instrucció és el Servei de Mesures d'Acompanyament i Assegurances Agràries.

2.5 L'òrgan competent per a emetre la resolució sobre les sol·licituds és el director o directora general de Desenvolupament Rural.

A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que és l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajut, formada pel subdirector o la subdirectora general d'Estratègia Rural, la persona responsable de registres de la Subdirecció General de Gestió d'Acció Rural, i la persona responsable de Coordinació Administrativa de la Direcció General de Desenvolupament Rural.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant serà de tres mesos, comptats a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa i notificació en el termini establert, la sol·licitud s'entendrà desestimada.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general de Desenvolupament Rural, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR