ORDRE EDU/223/2007, de 27 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts als ajuntaments titulars de llars d'infants, per a l'escolarització de nens i nenes de 0 a 3 anys que es trobin en situacions socioeconòmiques desfavorides, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2007-2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/223/2007, de 27 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts als ajuntaments titulars de llars d'infants, per a l'escolarització de nens i nenes de 0 a 3 anys que es trobin en situacions socioeconòmiques desfavorides, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2007-2008.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, estableix, entre altres, com a principis del sistema educatiu, l'equitat, que garanteixi la igualtat d'oportunitats, la inclusió educativa i la no discriminació, i que actuï com a element compensador de les desigualtats personals, culturals, econòmiques i socials, d'una banda, i la cooperació i col·laboració de les administracions educatives amb les corporacions locals en la planificació i implementació de la política educativa, de l'altra. Així mateix, estableix que les administracions públiques coordinaran les seves polítiques de cooperació per tal d'assegurar l'oferta educativa en el primer cicle d'educació infantil.

A Catalunya, com assenyala la Llei 5/2004, de 9 de juliol, de creació de llars d'infants de qualitat, es fa cada dia més evident la necessitat de garantir els drets dels infants entre els zero i els tres anys, i d'atendre les necessitats de les famílies i les noves realitats socials.

Els infants de zero a tres anys han de tenir l'oportunitat d'exercir efectivament el dret universal a l'educació i, per tant, les administracions públiques, impulsades per l'Administració educativa, han de dur a terme polítiques orientades a la consecució d'aquests principis de manera que es fomenti la facilitat d'accés als serveis de les llars d'infants públiques.

Entre els diferents agents educatius, cal destacar-ne l'Administració local i, concretament, els ajuntaments, com a administració més propera als ciutadans i ciutadanes. D'acord amb el que assenyala el Pacte Nacional per a l'Educació, signat entre el Govern de la Generalitat i les principals organitzacions que formen la comunitat educativa a Catalunya, és en el territori on millor poden concretar-se els compromisos de la societat amb l'educació. En aquest sentit, el Departament d'Educació vol crear i reforçar les línies de col·laboració amb els municipis de Catalunya i fomentar la interacció amb aquests com a expressió ferma del principi de subsidiarietat en matèria educativa.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la directora general d'Atenció a la Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts als ajuntaments titulars de llars d'infants, per a l'escolarització de nens i nenes de 0 a 3 anys que es trobin en situacions socioeconòmiques desfavorides, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

S'obre convocatòria pública per a l'atorgament d'ajuts als ajuntaments titulars de llars d'infants, per a l'escolarització de nens i nenes de 0 a 3 anys que es trobin en situacions socioeconòmiques desfavorides, durant el curs 2007-2008, la qual es regirà per les bases reguladores a les quals es fa referència a l'article anterior.

Article 3

Els ajuntaments que desitgin participar en aquesta convocatòria han de seleccionar l'alumnat de les llars d'infants de la seva titularitat que es troba en una situació socioeconòmica desfavorida mitjançant un procés públic de selecció, el qual es regirà per les bases que, a aquests efectes, aprovi cada corporació local, i que en qualsevol cas respectarà el que estableixen les bases reguladores a què fa referència l'article anterior.

Tindran la consideració de procés públic de selecció, als efectes del que s'indica al paràgraf anterior, els mecanismes que tinguin establerts o estableixin els ajuntaments per tal de dur a terme el procés de matriculació a les llars d'infants municipals i fixar la contraprestació a càrrec de les famílies, sempre que permeti determinar quin és l'alumnat que es troba en una situació socioeconòmica...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR