RESOLUCIÓ de 19 de setembre de 1989, per la qual es regulen els cursos de normalització lingüística per al professorat d'ensenyament secundari.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyResolució

L'Ordre de 9 de juliol de 1985 (DOGC núm. 583, de 2.9.1985) estableix i defineix el Pla de normalització lingüística del professorat d'ensenyament primari i d'ensenyament secundari, per mitjà de l'avaluació i el desenvolupament de programes i projectes d'actuació o d'actuacions en aquest camp.

En aquest sentit, cal determinar el marc normatiu que reguli els cursos de normalització lingüística per al professorat d'ensenyament secundari. Aquest marc normatiu s'ha de fonamentar en la consecució d'uns objectius específics fixats prèviament pel Departament d'Ensenyament en relació amb la llengua.

Amb aquests efectes,

He resolt:

- 1 Els cursos de normalització lingüística per al professorat d'ensenyament secundari s'adequaran als objectius que conté l'annex de la present Resolució, i tindran una durada acadèmica de dos cursos segons l'esquema següent: Mòdul 1: llengua nivell 1 per a catalanoparlants (70 hores). Mòdul 2: llengua nivell 2 per a catalanoparlants (70 hores).

- 2 A través de l'avaluació continuada del mòdul 1, l'alumne que obtingui la qualificació d'apte podrà inscriure's a mòdul 2. L'assoliment dels objectius terminals del mòdul 2 serà valorat per mitjà d'una avaluació continuada i de la superació d'una prova final establerta pel Departament d'Ensenyament. En superar aquesta prova, l'alumne obtindrà el certificat de capacitació en Llengua catalana, el qual demostrarà la capacitat de l'alumne per exercir la docència en català a l'ensenyament secundari. L'alumne que no superi els mòduls podrà repetir-los d'acord amb els criteris que establirà el Departament d'Ensenyament.

- 3 Per a cada curs acadèmic hi haurà una convocatòria amb dues proves corresponents, respectivament, als mesos de juny i setembre. Els alumnes oficials disposaran solament de dues convocatòries per mòdul, exhaurides les quals hauran de presentar-se a la prova per a l'obtenció del certificat de capacitació en Llengua catalana com a alumnes lliures.

- 4 Es podran inscriure com a alumnes oficials en aquests cursos de normalització lingüística les persones següents:

  1. Els professors d'ensenyament secundari.

  2. Tothom que tingui la titulació necessària per exercir la docència a l'ensenyament secundari. 4.1 Per inscriure's al mòdul 1 l'alumne haurà de superar una prova oral que l'acrediti com a catalanoparlant, o bé presentar la documentació corresponent segons la qual ha superat el mòdul 0 adreçat al professorat no-catalanoparlant. 4.2 Per inscriure's al mòdul 2 l'alumne...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR