DECRET 88/2003, de 18 de març, sobre normes complementàries per a les eleccions al Consell General d'Aran.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 88/2003, de 18 de març, sobre normes complementàries per a les eleccions al Consell General d'Aran.

Mitjançant el Decret 78/2003, de 18 de març, s'han convocat les eleccions al Consell General d'Aran. Per tal de regular les característiques especials d'aquests comicis i a l'efecte de facilitar-ne el desenvolupament cal dictar les disposicions complementàries adequades.

Per tant, a proposta dels consellers de Governació i Relacions Institucionals i de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i d'acord amb Govern,

Decreto:

Article 1

Per a l'elecció dels consellers generals d'Aran, poden presentar candidatures els partits, les federacions o les coalicions legalment registrades, o els mateixos electors de cada terçó avalats per un nombre no inferior al 3% del cens electoral del mateix terçó.

Article 2

L'Administració de la Generalitat subvencionarà les despeses que originin les activitats electorals d'aquest procés electoral, d'acord amb el que estableix l'article 193 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general i les seves modificacions.

Article 3

Les candidatures que es presentin han de comunicar a la Junta Electoral Provincial de Lleida els crèdits bancaris que hagin sol-licitat per a despeses electorals.

La Junta Electoral Provincial, un cop finalitzat el termini de campanya, trametrà al Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat la relació certificada dels crèdits que figuren inscrits al Registre de notificacions.

Article 4

4.1 Els treballadors que tinguin la condició d'electors i que no gaudeixin del descans setmanal el dia 25 de maig de 2003 disposaran del temps necessari per participar en les eleccions, que, en tot cas, serà retribuït, no recuperable i no superior a quatre hores, d'acord amb el que estableix la normativa laboral vigent.

4.2 Amb la finalitat que els treballadors puguin formular personalment la sol-licitud de certificació acreditativa de la seva inscripció en els cens establerta a l'article 72 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general, els treballadors podran gaudir d'un permís de fins a quatre hores.

4.3 Els treballadors que acreditin la seva condició de membres de meses electorals o d'interventors que no gaudeixin del descans setmanal el dia 25 de maig de 2003 tindran dret a gaudir d'un permís retribuït i no recuperable durant el dia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR