DECRET 86/1991, de 22 d'abril, sobre normes complementàries per a les eleccions al Consell General d'Aran.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Un cop convocades les eleccions al Consell General d'Aran pel Decret de la PresidËncia de la Generalitat de Catalunya 58/1991, de 25 de marÁ, cal ara adoptar les disposicions complement‡ries adequades, adaptant la normativa electoral vigent a les caracterÌstiques especials d'aquests comicis a l'efecte de facilitar-ne el desenvolupament.

Per tant, a proposta dels consellers de GovernaciÛ i de Treball i amb la deliberaciÛ prËvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Per a l'elecciÛ dels consellers generals, poden presentar candidatures els partits, les federacions o les coalicions legalment registrades, o els mateixos electors de cada terÁon avalats per un nombre no inferior al 3% del cens electoral del mateix terÁon.

Article 2

Per a aquestes eleccions, la Generalitat subvencionar‡ les despeses que originin les activitats electorals, d'acord amb el que estableix l'article 193 de la Llei org‡nica 5/1985, de 19 de juny, del rËgim electoral general, modificada per la Llei org‡nica 8/1991, de 13 de marÁ.

Article 3

Les candidatures hauran de comunicar a la Junta Electoral Provincial de Lleida els crËdits bancaris per a despeses electorals. La Junta Electoral Provincial, un cop finalitzat el termini de campanya, trametr‡ al Departament de GovernaciÛ de la Generalitat la relaciÛ certificada dels crËdits que figuren inscrits al Registre de notificacions.

Article 4

4.1 El temps necessari perquË els treballadors que tinguin la condiciÛ d'electors puguin participar en la consulta electoral del proper dia 26 de maig de 1991, i en el supÚsit que no gaudeixin en aquesta data del descans setmanal, ser‡ en tot cas retribuÔt, d'acord amb el que estableix la normativa laboral vigent. 4.2 El Departament de Treball adoptar‡ les disposicions adequades respecte del temps lliure del qual els treballadors inclosos a l'apartat anterior podran disposar per a la votaciÛ i que, en tot cas, no ser‡ superior a quatre hores. 4.3 AixÌ mateix, es concedir‡ el permÌs corresponent als treballadors que, trobant-se en circumst‡ncies an‡logues a les esmentades a l'apartat 4.1, acreditin la seva condiciÛ de membres de meses electorals o d'interventors. La jornada dels treballadors esmentats, que no tindr‡ la condiciÛ de recuperable, ser‡ retribuÔda per les empreses un cop justificada la seva actuaciÛ en el procÈs electoral. 4.4 Respecte als apoderats i per tal que compleixin les seves...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR