INSTRUCCIÓ 1/2012, de 3 d'octubre, per la qual s'aproven les normes per a la designació de registrador interí i accidental a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyInstrucció

Mitjançant la Resolució de la Direcció General dels Registres i del Notariat de 12 de febrer de 2008 (BOE núm. 41, de 16.2.2008), es va aprovar el quadre de substitucions dels registres de la propietat, mercantils i de béns mobles per a l’exercici de les interinitats pels registradors titulars respectius, i les normes per a la designació de registrador interí i accidental i el seu règim de llicències i absències.

Els efectes que sobre els registres ha produït l’actual demarcació, establerta pel Reial decret 172/2007, de 9 de febrer (BOE núm. 66, de 17.3.2007; Correcció d’errades BOE núm. 138, de 9.6.2007), juntament amb les limitacions que, per a la convocatòria de places en les oposicions al cos d’aspirants a registradors de la propietat, mercantils i de béns mobles estableix l’article 277 de la Llei hipotecària, han fet necessària una nova regulació d’aquestes normes per tal d’agilitar i donar més eficàcia al sistema.

La Direcció General dels Registres i del Notariat, mitjançant la Instrucció de 31 de maig de 2012, ha aprovat les normes per a la designació de registrador interí i accidental, per tal de donar més protagonisme als deganats autonòmics i territorials del Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles, els quals, per la seva proximitat i el seu coneixement directe dels problemes que per al servei registral pugui plantejar la conjuntura descrita, estan en situació idònia per proposar les solucions més eficients.

La Instrucció de 31 de maig esmentada ha derogat el règim de llicències i absències dels registradors interins o accidentals diferents al dels registradors en propietat, així com l’obligació de remetre el certificat comprensiu de les dades sobre el despatx de documents del Registre interinat, establerts per la Resolució de 12 de febrer de 2008, per considerar que la seva rigidesa no ha estat beneficiosa per al servei registral i que no és necessari aquest règim especial, ja que per al compliment de la competència de control és suficient el règim general.

La Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques, d’acord amb les competències atribuïdes a la Generalitat de Catalunya en l’article 147 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, i amb les bases establertes per la Direcció General dels Registres i del Notariat sobre designació de registrador interí i accidental en la Instrucció de 31 de maig de 2012, ha acordat aprovar les normes següents:

Primera

La designació de registrador interí es farà de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR