ORDRE VCP/565/2008, de 18 de desembre, per la qual s'aproven les bases generals i les bases específiques per a la concessió de beques i ajuts per a la formació i contractació de personal investigador novell i beques de col·laboració per a personal investigador, dins l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport, destinades a l'INEFC, el Centre d'Alt Rendiment i el Consell Català de l'Esport.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Nacional D'Educació Física de Catalunya
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/565/2008, de 18 de desembre, per la qual s'aproven les bases generals i les bases específiques per a la concessió de beques i ajuts per a la formació i contractació de personal investigador novell i beques de col·laboració per a personal investigador, dins l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport, destinades a l'INEFC, el Centre d'Alt Rendiment i el Consell Català de l'Esport.

L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), conjuntament amb el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès (CAR) i el Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, estableix, d'acord amb les directrius generals del Govern, un pla de beques per a la formació de personal investigador en l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport.

Atès el que disposa el Reial decret 63/2006, de 27 de gener, pel qual s'aprova l'Estatut del personal investigador en formació;

Ateses les competències que en matèria d'investigació preveu la Llei 11/1984, de 5 de març, de creació de l'organisme autònom Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya;

Atès el que estableixen el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases generals reguladores del procediment per a la concessió de beques i ajuts per a la formació i contractació de personal investigador novell i beques de col·laboració per a personal investigador, dins l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport, destinades a l'INEFC, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) i al Consell Català de l'Esport (CCE), que figuren en l'annex 1 d'aquesta Ordre, com també les bases reguladores específiques aplicables al procediment de concessió de cadascuna de les dues tipologies de beques esmentades, que figuren, respectivament, en els annexos 2 i 3 d'aquesta Ordre.

Les dues tipologies de beques i ajuts la concessió de les quals és objecte de regulació per les bases d'aquesta Ordre es relacionen amb els àmbits següents:

  1. Activitat física i esport com a eina per a la promoció de la salut en la població general.

  2. Esport i rendiment: amb l'objectiu d'optimitzar el rendiment esportiu amb garanties de salut per als practicants.

  3. Activitat física: societat, dret, gestió i medi ambient.

  4. Educació física i esport en la infància i l'adolescència.

    Disposició derogatòria

    Es deroga l'Ordre PRE/375/2005, de 8 de setembre, per la qual s'aproven les bases generals i les bases específiques per a la concessió de beques predoctorals i de col·laboració per a personal investigador, dins l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport, destinades a l'INEFC, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) i al Consell Català de l'Esport (CCE).

    Disposició final

    Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al DOGC.

    Barcelona, 18 de desembre de 2008

    Josep-Lluís Carod-Rovira

    Vicepresident del Govern

    Annex 1

    Bases generals reguladores de beques i ajuts

    1 Objecte

    Les beques i ajudes per a la incorporació de personal investigador novell i les beques de col·laboració per a personal investigador, dins l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport, destinades a l'INEFC, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) i al Consell Català de l'Esport (CCE), regulades per aquestes bases, tenen per objecte fomentar i promocionar la recerca científica en aquests àmbits.

    2 Període d'execució de les activitats

    El període en què s'han d'executar les activitats objecte de la beca o ajut abasta la durada de l'any natural corresponent.

    3 Persones beneficiàries

    En podran resultar beneficiàries les persones físiques que compleixin els requisits següents:

    3.1 Integrar-se en algun dels projectes de recerca avaluats de manera positiva per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) que l'INEFC farà públics abans de l'inici del termini de presentació de sol·licituds de la corresponent convocatòria.

    3.2 Segons el pla d'estudis seguit, cal complir:

  5. Per a doctorats regulats pel Reial decret 778/1998, de 30 d'abril: estar en possessió del títol de llicenciatura, enginyeria o arquitectura superior i estar admès en un programa de doctorat en una universitat del sistema universitari català.

  6. Per a màster universitari conduent al doctorat regulat pel Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre:

    Estar en possessió del títol de llicenciatura, enginyeria o arquitectura superior i estar admesos en un programa de doctorat d'una universitat del sistema universitari català.

    Estar en possessió del títol de diplomat, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica i haver superat 60 ECTS d'un màster universitari i estar admesos en un programa de doctorat d'una universitat del sistema universitari català.

    Haver superat 240 ECTS i estar admesos en un programa de doctorat d'una universitat del sistema universitari català.

    3.3 Els títols obtinguts en centres estrangers o espanyols no oficials hauran de ser convalidats o reconeguts, o bé s'haurà de justificar documentalment que estan admesos a tràmit de convalidació o reconeixement per les autoritats competents. A l'efecte de sol·licitar la beca, es considerarà que el títol està reconegut quan la persona sol·licitant acrediti que ha estat admesa en un programa de doctorat d'una universitat del sistema universitari català.

    3.4 Cada sol·licitant només podrà presentar una sol·licitud.

    3.5 Els requisits addicionals que preveuen les bases reguladores específiques que figuren als annexos 2 i 3.

    4 Entitat col·laboradora

    L'AGAUR actuarà com a entitat col·laboradora en els procediments de concessió d'ambdues tipologies de beques i ajuts objecte d'aquesta regulació, i assumirà les funcions acordades amb l'òrgan concedent, especialment pel que fa a la tramitació, gestió, lliurament i distribució dels fons entre les persones beneficiàries.

    5 Convocatòries

    Correspon al director del organisme autònom INEFC la convocatòria d'ambdues línies de beques i ajuts, així com la interpretació de les seves bases reguladores. Les convocatòries s'han de publicar al DOGC i han de fer referència a les bases generals i específiques aprovades per aquesta Ordre, i a la resta del contingut mínim que ha de incorporar tota convocatòria de subvencions, de conformitat amb el que disposa l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

    6 Sol·licituds i documentació a presentar

    6.1 Les sol·licituds es presentaran dins el termini i amb les condicions que estableixi cada convocatòria i hauran d'anar acompanyades de la documentació següent:

  7. Fotocòpia del DNI i del NIF de la persona sol·licitant de la beca o ajut.

  8. Quan s'actuï en nom d'altri, fotocòpia del DNI de la persona signant de la sol·licitud i documentació acreditativa de la representació amb què actua.

  9. Currículum acadèmic i currículum professional en l'àmbit objecte de la convocatòria, segons model normalitzat que es facilitarà amb l'imprès de sol·licitud, acompanyat dels documents acreditatius dels mèrits aportats.

  10. Expedient acadèmic, amb constància explícita de la mitjana ponderada o certificació acadèmica oficial amb especificació de les qualificacions.

  11. Especificació de l'ajut al qual es vol accedir i justificació de l'interès per dur a terme la formació complementària.

  12. Documents acreditatius de la formació específica requerida, si s'escau.

  13. Declaració responsable del sol·licitant de no estar implicat en cap supòsit de prohibició dels que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    6.2 El model normalitzat de sol·licitud es pot obtenir a les dependències del centre de l'INEFC de Barcelona (av. de l'Estadi, s/n, 08038 Barcelona), en les del centre de l'INEFC de Lleida (Partida Caparrella, s/n, 25192 Lleida) i en l'AGAUR (Via Laietana, 28, 2a planta, 08003 Barcelona), i també a la pàgina web de l'INEFC (http://www.inefc.net) i de l'AGAUR (http://www.gencat.cat/agaur )

    6.3 Si escau, qualsevol necessitat d'esmena de la sol·licitud s'ha de notificar a la persona interessada mitjançant la publicació al tauler d'anuncis de l'AGAUR i de l'INEFC d'una diligència del/de la director/a executiu/iva amb la relació de documentació bàsica i documentació no bàsica que cal esmenar. La diligència n'ha d'indicar els motius i hi ha de fer constar que, en el cas que no esmeni la sol·licitud pel que fa a la documentació bàsica, en el termini de deu dies a comptar de l'endemà de la publicació de la diligència corresponent al tauler d'anuncis de l'AGAUR i de l'INEFC, s'entén que les persones sol·licitants desisteixen de la seva sol·licitud, d'acord amb el que disposa l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Per tal de fer-ne més difusió, i només a efectes informatius, es pot consultar el contingut d'aquesta diligència a la pàgina web de l'AGAUR i de l'INEFC.

    7 Determinació dels projectes per incorporar els beneficiaris

    Dins del marc de recerca i desenvolupament, l'INEFC a través dels centres de Barcelona i Lleida, conjuntament amb el CAR i el Consell Català de l'Esport, ofereixen la participació en els projectes de recerca i desenvolupament impulsats per les persones responsables acadèmiques de la recerca en els respectius centres. En aquest sentit, les beques i ajuts que preveuen aquestes bases tenen per objecte la incorporació de les persones beneficiàries en projectes de recerca i desenvolupament que tenen l'avaluació positiva prèvia gestionada per l'AGAUR, relacionats amb els àmbits de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport. Aquests projectes de recerca que poden ser objecte de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR