ORDRE TIC/390/2002, de 20 de novembre, per la qual es garanteixen els serveis essencials en l'àmbit de l'Administració de justícia a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/390/2002, de 20 de novembre, per la qual es garanteixen els serveis essencials en l'àmbit de l'Administració de justícia a Catalunya.

El sindicat USO ha formulat una convocatòria de vaga formulada, l'ha notificada al Ministeri de Treball i Afers Socials (RE: 6.11.2002) i l'ha tramesa a l'autoritat laboral de Catalunya, a petició seva, en afectar treballadors i competències pròpies de l'àmbit de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

La vaga està anunciada per al dia 27 de novembre de 2002 entre les 0 i les 24 hores, i afecta totes les activitats que fan els funcionaris en els serveis de l'Administració de justícia (oficials, auxiliars i agents) dels organismes establerts en l'àmbit geogràfic i jurídic de l'Estat espanyol.

Una comunicació del Departament de Justícia i Interior (acta de 20 de novembre de 2002) dóna compte a l'autoritat laboral d'altres convocatòries per al mateix dia i jornada, formulades pels sindicats CSI-CSIF, CCOO i UGT en l'àmbit estatal, així com altres convocatòries en l'àmbit de Catalunya formulades pels mateixos sindicats i pel sindicat STAJ.

El servei que donen els funcionaris convocats a la vaga és un servei necessari per el desenvolupament de la funció de l'Administració de justícia; en concret, per al funcionament adequat dels jutjats i els tribunals, que necessiten el personal administratiu necessari per tal de desenvolupar la seva funció, i per tant, poder donar la tutela judicial efectiva tal com assenyala l'article 24 de la Constitució espanyola.

En supòsits de vaga que afectin serveis essencials, la prestació d'aquests serveis s'ha de conjuminar amb el legítim dret de vaga dels funcionaris, i per tant s'han de fer compatibles tant els drets dels ciutadans com els dels funcionaris vaguistes. En conseqüència, de conformitat amb els articles 28.2 i 37.2 de la Constitució espanyola i amb el Reial decret 17/1977, de 4 de març, sobre relacions de treball, s'han d'establir els serveis mínims, que han de ser proporcionals i adequats a la vaga presentada.

Atesa la durada de la vaga i el personal funcionari afectat, s'han de garantir uns serveis mínims per tal que l'Administració de justícia funcioni, en especial en qüestions que afectin terminis peremptoris. Igualment, s'han de poder portar a terme les funcions de registre de documents i altres actuacions, ja que si no es fes així podria comportar la pèrdua o el perjudici greu en els drets i els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR