ORDRE JUS/241/2013, de 27 de setembre, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió de beques per a la recerca, estudis i anàlisis en els àmbits de l'execució penal, la mediació penal, l'atenció a la víctima, l'Administració de justícia i el dret civil català, durant l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

Al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada li correspon, d'acord amb la Llei 18/1990, de 15 de novembre, de creació del Centre, modificada per la Llei 8/2000, de 19 de juny, la promoció de la investigació i la difusió, mitjançant ajuts o beques, dels àmbits relacionats amb la justícia i el dret.

L'any 1986 el Departament de Justícia va iniciar, mitjançant l'Ordre de 30 d'abril, la convocatòria pública anual de subvencions per a la realització d'estudis i treballs en els àmbits de l'administració de justícia i el dret.

Atès que el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada vol continuar donant suport a les iniciatives de recerca sorgides en els àmbits universitaris i professionals;

De conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, que regula el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Primer

Obrir la convocatòria per a la concessió de beques per a la recerca, estudis i anàlisis en els àmbits de l'execució penal, la mediació penal, l'atenció a la víctima, l'administració de justícia i el dret civil català, durant l’any 2014.

Segon

L’import global màxim de les beques a atorgar és de 80.000 euros a càrrec de la partida D/480000100/2150/0000 del pressupost del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2014.

L’atorgament de les beques resta condicionat al fet que en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’exercici 2014 hi hagi crèdit suficient en l’aplicació pressupostària corresponent.

Tercer

L’òrgan resolutori és el director del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Quart

Aprovar les bases que han de regir la concessió de beques objecte d’aquesta convocatòria, que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Cinquè

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la seva publicació.

Informació sobre els recursos a interposar

Contra aquesta Ordre de convocatòria, els interessats poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el secretari general de Justícia en el termini d’un mes a comptar de la publicació al DOGC, o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos, així mateix, a comptar de la data de publicació al DOGC.

Barcelona, 27 de setembre de 2013

Germà Gordó i Aubarell

Conseller de Justícia

Annex

Bases

–1 Objecte

L’objecte d’aquestes bases és regular la concessió de beques, en règim de concurrència competitiva, per estimular els projectes de recerca, estudis i anàlisis en els àmbits de l'execució penal, la mediació penal, l'atenció a la víctima, l'administració de justícia i el dret civil català.

Aquestes beques tenen dues modalitats segons el tipus de personal destinatari: modalitat A) per al personal de les diferents administracions públiques de Catalunya, sigui quina sigui la seva vinculació, llevat del professorat universitari, i professionals d'entitats públiques o privades sense afany de lucre que col·laborin amb l'Administració; i modalitat B) per al professorat universitari, els estudiants universitaris de 3r cicle i els professionals liberals vinculats a l'àmbit de la justícia que visquin, treballin o estudiïn en el territori de Catalunya.

–2 Període d’execució de l’activitat

El període en què s'han d'executar les activitats objecte de les beques se circumscriu a l'any 2014.

–3 Beneficiaris

Poden accedir a aquest concurs, individualment o formant un equip investigador, en la modalitat A) el personal de les diferents administracions públiques a Catalunya, sigui quina sigui la seva vinculació, llevat del professorat universitari, i professionals d'entitats públiques o privades sense ànim de lucre que col·laborin amb l'Administració; i en la modalitat B) el professorat universitari, els estudiants universitaris de 3r cicle i els professionals liberals vinculats a l'àmbit de la justícia que visquin, treballin o estudiïn en el territori de Catalunya.

–4 Quantia i concurrència de les beques

4.1 Es fixa un import de 5.000 euros per a cada beca. La modalitat A) està dotada amb un import global de fins a 30.000 euros i, dins d’aquesta modalitat, s’atorgaran un màxim de 6 beques: 3 per als treballs relatius a l’àmbit de l’execució penal, la mediació penal i l’atenció a la víctima, i 3 per als treballs relatius als àmbits de l’administració de justícia i el dret civil català. La modalitat B) està dotada amb un import global de 50.000 euros i, dins d’aquesta modalitat, s’atorgaran un màxim de 10 beques: 5 per als treballs relatius a l’àmbit de l’execució penal, la mediació penal i l’atenció a la víctima, i 5 per als treballs relatius als àmbits de l’administració de justícia i el dret civil català.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR