DECRET 158/1983, de 28 d'abril, pel qual s'obre la convocatòria per a l'atorgament de noves subvencions a l'ensenyament per a centres docents privats d'Educació General Bàsica.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

La Llei Orgànica 5/1980, de 19 de juny, per la qual es regula l'Estatut de Centres Escolars, estableix l'obligació de garantir, mitjançant la corresponent Llei de Finançament de l'Ensenyament Obligatori, l'efectiu exercici de la llibertat i els drets reconeguts respecte a l'ensenyament.

Fins que s'aprovi i entri en vigor el nou sistema que l'esmentada Llei de Finançament estableixi, és necessari continuar aplicant el de subvencions als centres privats d'Educació General Bàsica en la mateixa línia iniciada per diferents disposicions que han regulat aquesta matèria per a cursos anteriors.

Per tal de procedir a l'adjudicació de les esmentades subvencions, d'acord amb el que estableix la disposició addicional 10 del text refós de la Llei de Pressupost de la Generalitat i de les seves entitats autònomes per al 1982, aprovat pel Decret 230/1982, de 13 de juliol, i amb el que disposa el Decret 477/1982, de 23 de desembre, pel qual es prorroga el Pressupost de la Generalitat i de les seves entitats autònomes per al 1982 fins que sigui aprovat i publicat el corresponent a l'exercici de 1983, a proposta del Conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- S'obre convocatòria per a la concessió

de subvencions a centres docents privats d'Educació General Bàsica a Catalunya.

Article segon

- S'aproven les bases que hauran de regir

l'esmentada convocatòria, les quals es detallen a l'annex d'aquest Decret.

Article tercer

- Les subvencions concecides seran

sufragades amb càrrec als crèdits destinats a aquest efecte per a l'any 1983.

Article quart

- Aquest Decret entrarà en vigor el mateix

dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 28 d'abril de 1983

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller d'Ensenyament

Annex

Bases de la convocatòria

Primer.

- És objecte de la present convocatòria l'atorgament de subvencions als centres docents privats d'Educació General Bàsica a Catalunya.

Segon.

- Beneficiaris.

- Podran optar a les esmentades subvencions:

  1. Els centres ja subvencionats al 68,70 o 84,13 per cent, que desitgin passar a mòduls superiors als que actualment perceben.

  2. Les unitats de creixement vegetatiu legalment autoritzades, de centres ja subvencionats, que reuneixen els requisits exigits per ésser beneficiaris.

  3. Els centres que no perceben cap tipus de subvenció.

    Tercer.

    - Prioritats. La selecció es realitzarà en funció de les sol·licituds presentades, procurant atendre les relatives a la subvenció d'Unitats de creixement vegetatiu i donant prioritat a les peticions de canvi de mòdul per tal d'acostar els centres ja subvencionats al mòdul del cent per cent.

    Quart.

    - Mòduls de les subvencions.

    - Els mòduls definitius per al curs 1983-1984 es fixaran per Ordre del Departament d'Ensenyament, una vegada sigui aprovat pel Parlament de Catalunya el Pressupost de la Generalitat, en funció del nombre de peticions existents i de les disponibilitats creditícies.

    Cinquè.

    - Sol·licitud de subvenció: forma, lloc i termini. 1. Les sol·licituds de les subvencions objecte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR