DECRET 107/2008, de 13 de maig, de creació de l'Observatori de la fruita fresca dins del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

Fecha de Entrada en Vigor16 de Mayo de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyDecret

DECRET

107/2008, de 13 de maig, de creació de l'Observatori de la fruita fresca dins del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

L'article 19.d) del Decret 659/2006, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, estableix que correspon a la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries, a través del Gabinet Tècnic, entre d'altres funcions, la de coordinar, controlar i avaluar propostes d'actuació dels observatoris sectorials del Departament.

És voluntat d'aquest Departament continuar amb la creació d'observatoris sectorials, tal com ja es va fer amb l'Observatori de la llet, mitjançant el Decret 267/2006, de 20 de juny, i l'Observatori de la vinya, el vi i el cava, mitjançant el Decret 316/2006, de 25 de juliol, ja que aquests observatoris són òrgans en els quals s'efectua el tractament de dades tècniques i econòmiques dels sectors respectius, es dissenyen indicadors i s'elaboren estudis i informes sobre la matèria.

El sector de la fruita fresca, per la seva importància i evolució a Catalunya, és un àmbit sobre el qual es considera convenient crear un observatori per tal de disposar de més informació per al sector i per al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i així poder prendre les decisions i actuacions més adients per a les polítiques públiques per a aquest sector.

En virtut de tot això, de conformitat amb el que preveuen els articles 61 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de l'Observatori de la fruita fresca

1.1 Es crea l'Observatori de la fruita fresca de Catalunya.

1.2 L'Observatori de la fruita fresca s'adscriu a la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

1.3 L'Observatori de la fruita fresca té la seu a les dependències del DAR a Lleida. Això no obstant, pot actuar també a la seu dels serveis del Departament a Barcelona.

Article 2

Funcions

2.1 L'Observatori de la fruita fresca té les funcions següents:

  1. Recollir dades tècniques i econòmiques de conjuntura i d'estructura del sector de la fruita fresca.

  2. Dissenyar i mantenir indicadors que sintetitzin la situació i la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR