DECRET 233/2008, de 2 de desembre, de creació de l'Observatori del porcí dins del departament competent en matèria d'agricultura, alimentació i acció rural.

Fecha de Entrada en Vigor 5 de Diciembre de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyDecret

DECRET

233/2008, de 2 de desembre, de creació de l'Observatori del porcí dins del departament competent en matèria d'agricultura, alimentació i acció rural.

L'article 19.d) del Decret 659/2006, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, estableix que el Gabinet Tècnic del Departament, adscrit a la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries, té la funció, entre d'altres, de coordinar, controlar i avaluar propostes d'actuació dels observatoris sectorials del Departament.

Aquest Departament té la voluntat de continuar amb la creació d'observatoris sectorials, tal com es va fer amb l'Observatori de la llet, creat mitjançant el Decret 267/2006, de 20 de juny; l'Observatori de la vinya, el vi i el cava, mitjançant el Decret 316/2006, de 25 de juliol; i l'Observatori de la fruita fresca, mitjançant el Decret 107/2008, de 13 maig, com a òrgans tècnics d'anàlisi i de tractament de dades tècniques i econòmiques dels respectius sectors, que dissenyen indicadors i elaboren estudis i informes sobre la matèria.

El porcí és el subsector agrari més important de Catalunya, que constitueix un dels pilars de la indústria càrnia catalana, i per aquest motiu el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) considera convenient crear un observatori per tal de disposar de més informació per al sector i per al Departament mateix, que faciliti la presa de les decisions i actuacions més adients per a les polítiques públiques que afectin aquest sector i molt especialment en situacions de crisi econòmica.

En virtut d'això, de conformitat amb el que preveuen els articles 61 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de l'Observatori del porcí

1.1 Es crea l'Observatori del porcí de Catalunya.

1.2 L'Observatori del porcí s'adscriu a la direcció general competent en matèria de planificació i relacions agràries del departament competent en matèria d'agricultura, alimentació i acció rural.

1.3 L'Observatori del porcí té la seva seu a les dependències del departament competent en matèria d'agricultura, alimentació i acció rural a Lleida. Això no obstant, pot actuar també a la seu dels serveis del Departament a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR