ORDRE de 14 de desembre de 1999, per la qual es crea la Comissió assessora sobre l'obtenció i el trasplantament de teixit ossi.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

de 14 de desembre de 1999, per la qual es crea la Comissió assessora sobre l’obtenció i el trasplantament de teixit ossi.

L’Ordre del Departament de Sanitat i Seguretat Social de 26 de maig de 1994 (DOGC núm. 1907, de 10.6.1994) creà el Programa Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), amb la finalitat de dotar el Servei Català de la Salut d’una estructura que ordeni, planifiqui i programi les actuacions sanitàries en matèria d’extracció i trasplantament d’òrgans i teixits.

L’article 4 de l’esmentada Ordre estableix que, per al desenvolupament de les seves funcions, l’Organització Catalana de Trasplantaments compta amb el suport de comissions assessores.

La utilització de teixit ossi com a alternativa terapèutica efectiva en determinades intervencions quirúrgiques ha experimentat un increment progressiu a Catalunya. El teixit esmentat requereix una preparació prèvia a la seva utilització, que es realitza en els bancs de teixits i que és més o menys complexa en funció del tipus de teixit a processar (esponjós, estructural o osteotendinós). La variabilitat d’actuacions i procediments que s’utilitzen en els diferents bancs de teixits i l’increment de la seva activitat ha palesat la necessitat de disposar d’una comissió assessora en aquesta matèria, amb la finalitat d’homogeneïtzar les actuacions en aspectes tals com: l’extracció, el cribratge, la distribució, els circuits d’obtenció i d’intercanvi i els sistemes de recollida d’informació.

A aquest efecte, es crea una comissió assessora sobre l’obtenció i trasplantament de teixit ossi, sense que la seva creació comporti augment dels òrgans actius ni de les dotacions de personal del Servei Català de la Salut, a l’Àrea Sanitària del qual s’adscriu.

En conseqüència, d’acord amb el que disposen els articles 12 i 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es crea la Comissió assessora sobre l’obtenció i trasplantament de teixit ossi com a òrgan assessor del Programa Organització Catalana de Trasplantaments. Aquesta Comissió resta adscrita a l’Àrea Sanitària del Servei Català de la Salut.

Article 2

Corresponen a la Comissió assessora sobre l’obtenció i trasplantament de teixit ossi les funcions següents:

a) Elaborar, proposar i actualitzar els criteris mèdics d’indicació de trasplantament de teixit ossi segons els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR