ORDRE AAR/314/2009, de 3 de juny, per la qual es convoca el procés per obtenir l'habilitació per a l'exercici de la funció inspectora de pesca i acció marítima i s'estableix el règim del curs de formació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/314/2009, de 3 de juny, per la qual es convoca el procés per obtenir l'habilitació per a l'exercici de la funció inspectora de pesca i acció marítima i s'estableix el règim del curs de formació.

L'article 21.1 de la Llei 1/1986, de 25 de febrer, de pesca marítima de Catalunya, modificat per la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives, estableix que el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural exerceix la inspecció de les activitats que són competència de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima.

L'apartat 2 de l'article 21 esmentat estableix que per a l'exercici de la funció inspectora de les matèries consignades a l'apartat 1 és imprescindible disposar d'una habilitació personal atorgada per la Direcció General de Pesca i Acció Marítima del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

L'article 3.2 del Decret 197/2003, de 26 d'agost, pel qual es regula la funció inspectora de les activitats que són competència de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima, disposa que el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, en funció de les seves necessitats, podrà habilitar personal d'altres departaments de la Generalitat de Catalunya, i personal d'altres administracions públiques perquè realitzin tasques d'inspecció, i l'article 4.2 determina que l'habilitació només es pot atorgar a empleats públics que tinguin la condició de funcionaris. Així mateix, l'article 6 de l'esmentat Decret 197/2003 determina que el Departament organitzarà periòdicament activitats formatives per a l'obtenció de l'habilitació.

A través del procés d'habilitació es pretén garantir que les persones que exerceixen tasques inspectores coneguin la normativa d'aplicació i els procediments a seguir per aconseguir una major homogeneïtat en les actuacions i millorar la qualitat del servei que reben els administrats objecte d'inspecció.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és convocar el procés per obtenir l'habilitació per a l'exercici de la funció inspectora en les matèries competència de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i establir el contingut formatiu necessari per obtenir-la.

Article 2

Persones destinatàries

El personal funcionari de l'Administració de la Generalitat i d'altres administracions públiques podrà rebre l'habilitació per realitzar tasques d'inspecció, en l'àmbit del que estableix el Decret 197/2003, de 26 d'agost, en un procés que inclourà la superació d'un curs de formació d'acord amb el que estableix aquesta Ordre.

Article 3

Requisits de participació en el curs de formació per obtenir l'habilitació de persona inspectora de pesca i afers marítims

3.1 Poden accedir al curs de formació per obtenir l'habilitació a què fa referència aquesta Ordre els funcionaris i funcionàries esmentats a l'article anterior que tinguin experiència en la inspecció i vigilància en els àmbits de la pesca, del marisqueig, de l'aqüicultura, dels afers marítims, de la comercialització dels productes pesquers o de la producció agroalimentària.

3.2 També hi podran prendre part les persones que prestin serveis de control a l'àmbit de les zones portuàries així com a les zones d'interès pesquer i a les reserves marines situades a Catalunya.

3.3 El personal que presti serveis al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i que no realitzi tasques de control en cap dels àmbits abans esmentats, podrà assistir al curs, en tant que és una activitat formativa prevista dins del pla de formació anual del Centre de Formació i Estudis Agrorurals del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, però no seran habilitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR