ORDRE AAR/476/2007, de 10 de desembre, per la qual es convoca el procés per obtenir l'habilitació d'inspector de pesca i afers marítims i s'estableix el règim del curs de formació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/476/2007, de 10 de desembre, per la qual es convoca el procés per obtenir l'habilitació d'inspector de pesca i afers marítims i s'estableix el règim del curs de formació.

L'article 21.1 de la Llei 1/1986, de 25 de febrer, de pesca marítima de Catalunya, modificat per la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives, estableix que el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural exerceix la inspecció de les activitats que són competència de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima.

L'apartat 2 de l'article 21 esmentat estableix que per a l'exercici de la funció inspectora de les matèries consignades a l'apartat 1 és imprescindible disposar d'una habilitació personal atorgada per la Direcció General de Pesca i Acció Marítima del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

L'article 3.2 del Decret 197/2003, de 26 d'agost, pel qual es regula la funció inspectora de les activitats que són competència de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima, disposa que el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, en funció de les seves necessitats, podrà habilitar personal d'altres departaments de la Generalitat de Catalunya, i personal d'altres administracions públiques perquè realitzin tasques d'inspecció, i l'article 4.2 determina que l'habilitació només es pot atorgar a empleats públics que tinguin la condició de funcionaris. Així mateix, l'article 6 de l'esmentat Decret 197/2003, determina que el Departament organitzarà periòdicament activitats formatives per a l'obtenció de l'habilitació.

A través del procés d'habilitació es pretén garantir que les persones que exerceixen tasques inspectores coneguin la normativa d'aplicació i els procediments a seguir per aconseguir una major homogeneïtat en les actuacions i millorar la qualitat del servei que reben els administrats objecte d'inspecció.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és convocar el procés per obtenir l'habilitació per a l'exercici de la funció inspectora en les matèries competència de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima, del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i establir el contingut formatiu necessari per obtenir-la.

Article 2

Destinataris

La persona titular del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, a proposta de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima, en funció de les seves necessitats i, amb l'acord previ corresponent, pot atorgar l'habilitació al personal funcionari de l'Administració de la Generalitat i al personal funcionari d'altres administracions públiques perquè realitzin tasques d'inspecció, en l'àmbit del que estableix el Decret 197/2003, de 26 d'agost, en un procés que inclourà la superació d'un curs de formació d'acord amb el que estableix aquesta Ordre.

Article 3

Requisits de participació

3.1 Poden accedir al curs de formació per obtenir l'habilitació a que fa referència aquesta Ordre els funcionaris i funcionàries esmentats a l'article anterior que tinguin com a mínim tres mesos d'experiència en la inspecció o vigilància de la pesca, del marisqueig, de l'aqüicultura, dels afers marítims, de la comercialització dels productes pesquers o de la producció agroalimentària.

3.2 Els funcionaris i funcionàries que prestin servei en qualsevol departament de la Generalitat de Catalunya o en altres administracions públiques, l'àmbit d'actuació de les quals sigui Catalunya, i que no realitzin tasques d'inspecció pesquera, podran assistir al curs, en tant que és una activitat formativa prevista dins del pla de formació anual del Centre de Formació i Estudis Agrorurals del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, però no seran habilitats en la funció inspectora de pesca i afers marítims.

3.3 En tot cas, tindran prioritat per assistir al curs de formació les persones que reuneixin el requisit de participació que estableix l'apartat 3.1 anterior.

Article 4

Termini de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR