DECRET 24/1997, de 30 de gener, pel qual s'ordenen els serveis d'atenció continuada i d'urgència en l'àmbit de l'atenció primària de salut en el sector sanitari Baix Llobregat-Font Santa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

L'atenció continuada i d'urgències, d'acord amb criteris d'accessibilitat i continuïtat dels serveis, està inclosa dins l'àmbit de l'atenció primària de salut, primer nivell d'accés del ciutadà a l'assistència sanitària. En aquest sentit, la disposició final 3 del Decret 84/1985, de 21 de març, de mesures per a la reforma de l'atenció primària de salut a Catalunya (DOGC núm. 527, de 10.4.1985), estableix que els serveis d'urgència s'han d'integrar o coordinar, si escau, amb els equips d'atenció primària.

La progressiva implantació de la reforma de l'atenció primària de salut en l'àmbit del sector sanitari Baix Llobregat-Font Santa, integrat per les àrees bàsiques de salut de Cornellà de Llobregat 1 a 4, Esplugues de Llobregat 1 i 2, Sant Joan Despí 1 i 2 i Sant Just Desvern, fa necessària la coordinació, d'acord amb el precitat Decret 84/1985, de 21 de març, dels serveis que presten els corresponents equips d'atenció primària de salut, pel que fa a l'atenció continuada i d'urgències, i la resta de serveis d'urgències en l'àmbit d'aquest sector sanitari, per la qual cosa s'ha de procedir a l'ordenació dels serveis d'atenció continuada i d'urgències.

La regulació d'aquests serveis, en la línia del que preveu la disposició final 3 del Decret 84/1985, de 21 de març, assenyalat, requereix l'establiment d'uns criteris d'ordenació de l'atenció continuada i d'urgències que possibilitin la seva coordinació amb la resta de l'atenció primària de salut.

Vist el que disposen l'article 9 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, i l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

D'acord amb això, escoltades les corporacions i les entitats interessades, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació L'objecte d'aquest Decret és ordenar els serveis d'atenció continuada i d'urgències en l'àmbit de l'atenció primària de salut al sector sanitari Baix Llobregat-Font Santa.

Article 2

Criteris d'ordenació de l'atenció continuada i d'urgències Els serveis d'atenció continuada i d'urgències en l'àmbit de l'atenció primària de salut al sector sanitari Baix Llobregat-Font Santa s'han d'ajustar als criteris d'ordenació següents:

  1. La prestació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR