ORDRE AAM/63/2015, de 23 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a i es convoca el corresponent a l'any 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El nostre país presenta una gran tradició artesana alimentària i, per aquest motiu, des de fa anys la Generalitat de Catalunya ha reconegut i fomentat els valors econòmics, culturals i socials que representa l'artesania alimentària mitjançant el desenvolupament de la normativa que la regula.

Mitjançant l'Ordre ARP/81/2003, de 21 de febrer (DOGC núm. 3835, de 4.3.2003), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va crear el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a, amb la finalitat de fomentar actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya i guardonar l'esforç dels/de les joves artesans/es alimentaris/àries en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d'aquests productes.

Valorats positivament els resultats aconseguits en les edicions anteriors, es considera convenient convocar el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a per a l'any 2015, i aprovar unes noves bases reguladores.

El règim d’aquests ajuts serà el que estableix el Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis (DOUE L-352, de 24.12.2013).

Consegüentment, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector artesà alimentari mitjançant un premi i un accèssit, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a, les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a corresponent a l'any 2015, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article anterior.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes que computa des de l'endemà de la publicació d’aquesta Ordre en el DOGC.

2.3 La dotació del Premi és de 3.000,00 euros, amb un accèssit de 1.000,00 euros que es concedeix a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.

El Premi d’aquesta Ordre anirà a càrrec de la partida pressupostària AG06D/483000100/6130/000 dels pressupostos del DAAM, dotada amb un import màxim de 4.000,00 euros.

2.4 L’òrgan instructor del Premi i l’accèssit és el Servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària.

2.5 L’òrgan competent per emetre la resolució sobre el Premi i sobre l’accèssit és la persona titular del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

A aquests efectes, es nomena una Comissió de valoració que serà l’òrgan col·legiat encarregat d’analitzar i de valorar les sol·licituds, formada per la Comissió d’Artesania Alimentària que està regulada per l’article 67 i següents del Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei 14/2003, de 15 de juny, de qualitat alimentària.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de 4 mesos, a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

2.8 Els premis concedits es faran públics a la seu electrònica de la Generalitat http://seu.gencat.cat i al web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els premis que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Disposició addicional

En tot el que les bases reguladores aprovades a l’article 1 de l’Ordre no preveuen, serà aplicable la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, d’acord amb el que estableix la seva disposició addicional desena, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, especialment pel que fa al reintegrament de quantitats percebudes indegudament.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 23 de març de 2015

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

¿1 Objecte del Premi

L’objecte d’aquest Premi és regular la concessió del premi al millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a que porti a terme actuacions en el món de l’artesania alimentària que esdevinguin innovacions i millora en la qualitat i la comercialització dels productes artesans i donin prestigi al sector, i d’una distinció especial o accèssit.

¿2 Persones beneficiàries

2.1 Poden ser beneficiàries del premi els/les joves artesans/es alimentaris/àries de Catalunya que reuneixin els requisits següents:

Que siguin menors de 40 anys l'any de la convocatòria.

Que disposin del carnet d'artesà/ana alimentari/ària en data anterior a la publicació d’aquesta convocatòria.

Que desenvolupin la seva activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda en data anterior a la publicació d’aquesta convocatòria per l'Administració, d'acord amb la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària (DOGC núm. 174, d'1.7.2003), el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei 14/2003 (DOGC núm. 4670, de 6.7.2006), i l'Ordre AAM/178/2014, de 5 de juny, de modificació de l'annex 2, grup II, del Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària (DOGC núm. 6644, de 16.6.2014), i la posterior correcció d’errades (DOGC núm. 6663, de 14.7.2014).

Que hagin treballat de manera destacada en qualsevol de les actuacions que descriu el punt 2 d'aquest apartat, i que hagin obtingut, com a conseqüència d'aquestes actuacions, resultats beneficiosos pel que fa a la qualitat, la bona imatge i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries.

2.2 Les persones participants han de fomentar les actuacions següents:

Recerca i desenvolupament de nous productes artesans alimentaris.

Incorporació de noves tècniques en l'elaboració de productes artesans alimentaris.

Millora de la imatge dels productes artesans alimentaris.

Implantació de noves vies de comercialització dels productes artesans alimentaris.

Recuperació i divulgació de productes artesans alimentaris tradicionals de Catalunya.

¿3 Requisits i incompatibilitats

3.1 Per obtenir la condició de beneficiàries del premi o l’accèssit, les persones sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l’article 13 de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR