ORDRE AAM/7/2015, de 13 de gener, sobre el procediment per a la validació de cursos per a la millora de la qualificació professional agroalimentària i del medi natural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El departament competent en matèria d’agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural, mitjançant la direcció general competent en matèria de formació agrària, té com a objectiu, entre d’altres, executar i fer el seguiment de les polítiques, les estratègies, els programes i els plans en matèria de formació del món agrari i rural, així com executar les actuacions adreçades a la formació dels agricultors, els ramaders i altres operadors de l’àmbit rural.

L’Ordre de 15 de març de 2000 (DOGC núm. 3109, de 29.3.2000) estableix el procediment per a l’homologació de cursos i activitats per a la millora de la qualificació professional agrària. Mitjançant l’Ordre ARP/111/2002, de 27 de març, (DOGC núm. 3615, de 15.4.2002) es van modificar certs aspectes de l’Ordre de 15 de març de 2000.

L’experiència pràctica assolida al llarg d’aquests anys en l’aplicació de les esmentades Ordres ha posat de manifest la necessitat de millorar alguns aspectes de la regulació establerta i la necessitat d’adequar-se a la casuística actual de la formació, circumstàncies que motiven la necessitat de regular de nou la validació de cursos i activitats per a la millora de la qualificació professional agrària i derogar l’Ordre de 15 de març de 2000 i l’Ordre ARP/111/2002, de 27 de març.

Amb aquesta nova regulació, es vol donar resposta als nous models formatius, la millora de la qualitat de la formació agroalimentària i mediambiental i l’adequació a la formació a distància propiciada per les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), que han configurat un nou marc en el qual les ordres vigents resulten insuficients.

Per tot el que s’ha exposat, atès que l’Ordre de 15 de març de 2000 ja ha sofert una modificació per part de l’Ordre ARP/111/2002, de 27 de març, i atenent que, d’acord amb les raons ja exposades amb anterioritat, s’introdueixen noves modificacions, s’ha fet necessari, per raons de seguretat jurídica i per facilitar la seva aplicació, la redacció d’una nova ordre per a la validació de cursos i activitats per a la millora de la qualificació professional agrària que contingui tots aquests canvis, mantenint, però, la vigència del Registre de cursos i activitats de capacitació professional agrària que gestiona la direcció general competent en matèria de formació agrària.

L’article 22 del Decret 109/2014, de 22 de juliol, del sistema de formació, transferència tecnològica i innovació en el sector agroalimentari a Catalunya, habilita el conseller competent en matèria d’agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural a regular, mitjançant una ordre, el procediment per a la validació de cursos de formació agroalimentària i del medi natural que permeti l’obtenció de la qualificació professional.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries,

Ordeno:

Article 1

Objecte i finalitat

1.1 Establir el procediment per a la validació de cursos per a la millora de la qualificació professional agroalimentària i del medi natural, que permeti l’obtenció de la qualificació necessària tant a efectes de complir amb els requisits de les diferents mesures i ajuts públics a nivell autonòmic, estatal o bé comunitari, com per a l’obtenció de l’acreditació que permeti la realització d’activitats regulades per l’Administració.

La finalitat d’aquest procediment va adreçada a assegurar la idoneïtat dels programes, dels continguts, del desenvolupament dels cursos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR