ORDRE AEC/1229/2017, de 15 de desembre, per la que es publica l'Acord del Consell de Ministres, pel qual es disposa la liquidació del Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) i es constitueix un òrgan liquidador per a aquest fi (publicat al BOE núm. 305, de 16 de desembre de 2017).

SecciónDisposicions Generals
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyOrdre

El Consell de Ministres, en aplicació de l'habilitació conferida per l'Acord adoptat pel Ple del Senat el dia 27 d'octubre de 2017 pel que s'aproven les mesures requerides pel Govern en virtut de l'article 155 de la Constitució, ha adoptat en la seva reunió del 15 de desembre de 2017, i a proposta del Ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, un Acord pel qual es disposa la liquidació del Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT).

Per a general coneixement, s'ordena la seva publicació en annex a la present ordre.

Madrid, 15 de desembre de 2017

Alfonso María Dastis Quecedo

Ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació

ANEXO

Acord pel qual es disposa la liquidació del Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) i es constitueix un òrgan liquidador per a aquest fi.

El Consell de Ministres, en virtut del que disposa l'apartat cinquè de l'article 1 del Reial Decret 945/2017 de 27 d'octubre pel qual es disposa, en virtut de les mesures autoritzades el 27 d'octubre de 2017 pel Ple del Senat en relació amb la Generalitat de Catalunya en aplicació de l'article 155 de la Constitució, l'adopció de diverses mesures respecte de l'organització de la Generalitat de Catalunya i el cessament de diversos alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya, ha adoptat la decisió de suprimir el Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT), en exercici de les competències que, segons l'article 26 o) de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, corresponen al Govern de la Generalitat de Catalunya.

Un cop acordada la supressió d'aquesta entitat, cal procedir a la seva liquidació. En aquest sentit, l'article 114 j) de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, disposa que els Estatuts dels consorcis constituïts per les administracions públiques de Catalunya hauran d'establir el règim aplicable a l'extinció i liquidació del consorci i, en tal cas, la destinació dels bens i actius del consorci i les responsabilitats en relació amb els deutes.

En el present cas, l'article 27 dels Estatuts de DIPLOCAT estableix que:

“1. El PCM - DIPLOCAT es pot dissoldre per iniciativa pròpia del Govern de la Generalitat o per acord d'aquest, a petició de la majoria qualificada de les tres cinquenes parts dels membres del Ple del PCM - DIPLOCAT.

  1. En cas de dissolució, el patrimoni sobrant, una vegada satisfetes les obligacions a les quals pugui donar lloc la liquidació del PCM- DIPLOCAT i cobrats el crèdits que, si escau, es puguin tenir contra tercers, passa a integrar-se al patrimoni de la Generalitat, excepció feta dels béns que hagin pogut cedir al PCM - DIPLOCAT els seus membres o tercers, que han de revertir en els seus propietaris en les condicions que estableixin els pactes subscrits a l'efecte”.

    Aquestes disposicions no esclareixen quin és l'òrgan que ha de decidir la liquidació de DIPLOCAT. En aquest sentit, el paràgraf primer de l'article 127.2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim jurídic del Sector públic, estableix que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR