ORDRE ARP/110/2016, de 4 de maig, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts al sector apícola per pol·linització aprovades per l'Ordre AAM/114/2015, de 24 d'abril, i es convoquen els corresponents a l'any 2016.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

L'apicultura és una activitat tradicional, implantada en moltes zones rurals de Catalunya en les quals actua com a activitat agrària principal o complementària d'altres activitats agràries per a moltes de les seves persones agricultores.

Així doncs, l'activitat apícola compleix una funció econòmica ja que proporciona una part important dels ingressos dels agricultors, però alhora contribueix al desenvolupament rural i al manteniment de la població en zones de muntanya o zones desfavorides i en reforça el teixit econòmic i social.

L'activitat apícola afavoreix l'increment de la pol·linització que fan les abelles i, en conseqüència, ajuda al manteniment, la conservació i l'equilibri dels ecosistemes i de l'entorn natural on hi ha els abellars, així com també a la conservació de determinades espècies vegetals silvestres i a l'increment de rendiments d'altres espècies cultivades, especialment les fructícoles.

Valorant el benefici que l'apicultura reporta en conjunt a l'agricultura i al medi ambient, es considera necessari conservar i continuar fomentant aquesta activitat.

Els ajuts a la pol·linització estan integrats en el Programa nacional d'ajuda a l'apicultura 2014-2016, aprovat mitjançant la Decisió de la Comissió de 12 d'agost de 2013, que aprova el programa de millora de la producció i la comercialització dels productes apícoles per al període 2014-2016, presentat per Espanya de conformitat amb el Reglament (CE) 1234/2007 del Consell, de 22 d'octubre de 2007, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s'estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles (Reglament únic per a les OCM), i que decideix la contribució de la Unió Europea a l'esmentat programa, i empara els anys 2014, 2015 i 2016.

Amb aquesta Ordre es convoquen els ajuts corresponents a l'any 2016 i es modifiquen les bases reguladores aprovades per l'Ordre AAM/114/2015, de 24 d'abril, per adaptar-la al que estableix l'article 36 de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector apícola mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Modificar l'apartat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR