ORDRE ARP/120/2019, de 17 de juny, de modificació de l'Ordre ARP/229/2017, de 9 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores de l'ajut per a la promoció i el subministrament de fruites i hortalisses i de l'ajut destinat al subministrament de llet i productes lactis a l'alumnat de centres educatius dins el marc dels Programes Escolars, es regula el procediment de participació dels centres educatius en els esmentats programes i es regula el procediment de selecció del proveïdor per cada programa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

L'Ordre ARP/229/2017 va aprovar les bases reguladores de l'ajut per a la promoció i el subministrament de fruites i hortalisses i de l'ajut destinat al subministrament de llet i productes lactis a l'alumnat de centres educatius dins el marc dels Programes Escolars, en el marc del Reglament (UE) 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual es crea l'organització comuna de mercats dels productes agraris i pel qual es deroguen els Reglaments (CEE) núm. 922/72, (CEE) núm. 234/79, (CE) núm. 1037/2001 i (CE) núm. 1234/2007, i del Reial decret 511/2017, de 22 de maig, pel qual es desenvolupa l'aplicació a Espanya de la normativa de la Unió Europea en relació amb el programa escolar de consum de fruites, hortalisses i llet.

Aquesta Ordre es va modificar mitjançant l'Ordre ARP/144/2018, de 3 d'agost, per tal de corregir incoherències detectades en la redacció dels diferents apartats de les bases reguladores i per concretar i aclarir la forma en la qual havien de procedir les entitats que volguessin actuar com a proveïdores dels Programes Escolars, així com afegir la tramitació telemàtica de les sol·licituds de participació i de la sol·licitud de pagament de l'ajut.

La Comissió Europea ha elaborat documents que proporcionen interpretacions i aclariments per a la correcta aplicació dels programes després del primer curs d'aplicació dels dos plans (fruites i hortalisses, i llet i productes lactis) fusionats, la qual cosa ha comportat la modificació de la normativa bàsica mitjançant el Reial decret 77/2019, de 22 de febrer.

Les modificacions s'introdueixen amb la finalitat de simplificar el procediment de tramitació dels ajuts i assegurar el compliment dels objectius del programa garantint el subministrament prioritari de fruites i hortalisses, i per tant cal incorporar aquestes modificacions en l'Ordre ARP/229/2017.

Així mateix, s'estén l'obligatorietat de realitzar els tràmits de l'ajut de forma telemàtica a tots els destinataris de l'Ordre esmentada, en el marc d'aplicació de l'Ordre PDA/20/2019, de 14 de febrer, sobre les condicions per a la posada en funcionament de la tramitació electrònica.

Finalment, la sensibilització de la societat en temes mediambientals i la línia d'actuació de les polítiques educatives, en les quals l'educació ambiental és una àrea important dins els actuals currículums escolars, fan necessari adequar i/o suprimir alguns criteris de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR