ORDRE ARP/136/2019, de 10 de juliol, per la qual es modifica l'Ordre ARP/161/2017, de 20 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la realització de proves diagnòstiques previstes en l'execució del programa de sanitat animal de prevenció, lluita i erradicació de la tuberculosi bovina.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La Llei 8/2003, de 24 d'abril, de sanitat animal, estableix, entre les seves finalitats, la prevenció, la lluita, el control i l'erradicació de les malalties dels animals a través de l'adopció de les mesures sanitàries adequades en funció del risc sanitari, i d'acord amb els coneixements tècnics i científics en cada moment.

La tuberculosi bovina és una malaltia de declaració obligatòria a la Unió Europea i forma part dels programes nacionals d'erradicació de malalties de compliment obligatori regulats en el Reial decret 2611/1996, de 20 de desembre. Aquests programes, juntament amb els de control i vigilància aprovats, estableixen les mesures que han de dur-se a terme per controlar la malaltia.

Mitjançant la Decisió número SANTE/VP/2019/ES/SI2.798234 de la Comissió, de 29 de gener de 2019, es van aprovar els programes anuals i plurianuals i la contribució financera de la Unió per a l'erradicació, el control i la vigilància de determinades malalties i zoonosis, presentats per l'Estat espanyol per al 2019, entre els quals s'aprovava el programa d'erradicació de la tuberculosi bovina per al període comprès entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2019.

Les proves diagnòstiques a tots els bovins majors de 6 setmanes són essencials en el programa de lluita i erradicació de la tuberculosi bovina. La Unió Europea les estableix com a obligatòries i l'objectiu d'aquest ajut és compensar els ramaders per la realització de les proves.

El 25 de juliol de 2017 es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Ordre ARP/161/2017, de 20 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la realització de proves diagnòstiques previstes en l'execució del programa de sanitat animal de prevenció, lluita i erradicació de la tuberculosi bovina, en base a les quals es van convocar els ajuts corresponents a 2017 (Resolució ARP/2100/2017, d'1 d'agost) i els corresponents a 2018 (Resolució ARP/1497/2018, de 20 de juny).

La Resolució de 25 d'abril de 2019, de la Direcció General de Sanitat de la Producció Agrària, per la qual es publiquen els programes nacionals d'erradicació, control i vigilància de les malalties dels animals per a l'any 2019 (BOE núm. 112 de 10.05.2019) va publicar el programa d'erradicació de la tuberculosi bovina per a l'any 2019, entre d'altres.

D'acord amb el programa nacional d'erradicació de la tuberculosi bovina de l'any 2019, s'han afegit al programa ramats de cabrum en determinades situacions, els quals han de ser sotmesos també a aquestes proves diagnòstiques, així com participar de la contribució financera de la Unió Europea per a les despeses originades per aquestes proves.

D'altra banda, es considera necessari simplificar la categorització dels mòduls de pagament de les despeses ocasionades per la realització de les proves diagnòstiques reduint-los de tres a dos.

Així mateix, s'hi introdueixen modificacions relacionades amb la tramitació telemàtica de les sol·licituds d'aquests ajuts.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector boví mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificació de l'apartat 1 de l'annex 1 de l'Ordre ARP/161/2017, de 20 de juliol.

Es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR