ORDRE ARP/253/2015, de 30 de juliol, per la qual es deroga l'Ordre AAR/359/2008, de 21 de juliol, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga de la carpocapsa, Cydia pomonella L., i es qualifica d'utilitat pública la prevenció i lluita contra aquesta plaga.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

En data 25 de juliol de 2008 es va publicar en el DOGC l’Ordre AAR/359/2008, de 21 de juliol, per la qual es declara l’existència oficial de la plaga de la carpocapsa, Cydia pomonella L. , i es qualifica d’utilitat pública la prevenció i lluita contra aquesta plaga.

Aquesta disposició es va dictar en un context en què la lluita contra la plaga de la carpocapsa es realitzava mitjançant l’aplicació de molts tractaments fitosanitaris, per la qual cosa es va considerar necessari fixar mesures per tal de reduir-los.

L’experiència adquirida en aquests darrers anys en la lluita contra aquesta plaga i l’aprovació de la Directiva 2009/128/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 21 d’octubre, per la qual s’estableix el marc d’actuació comunitària per aconseguir un ús sostenible dels plaguicides, ha motivat que actualment no sigui necessària la consideració de la prevenció i lluita contra aquesta plaga com d’utilitat pública.

L’esmentada Directiva 2009/128/CE, transposada pel Reial decret 1311/2012, de 14 de setembre, estableix el marc d’actuació comunitària per aconseguir un ús sostenible dels plaguicides, orientat a minimitzar l’ús dels productes fitosanitaris i a fomentar la gestió integrada de plagues, de manera que cada operador esculli entre diferents pràctiques o productes que comportin menor risc per a la salut humana i el medi ambient.

Conseqüentment, a proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i en ús de les atribucions que m’han estat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR