ORDRE ARP/257/2015, de 14 d'agost, per la qual es modifica l'Ordre ARP/295/2004, de 19 d'agost, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga mosca mediterrània de la fruita, Ceratitis capitata Wiedemann, i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

En data 30 d’agost de 2004 es va publicar l’Ordre ARP/295/2004, de 19 d’agost, per la qual es declara l’existència oficial de la plaga mosca mediterrània de la fruita, Ceratitis capitata Wiedemann, i s’estableixen mesures obligatòries de lluita.

Atès el que indica el Decret 137/2014, de 7 d’octubre, sobre mesures per evitar la introducció i propagació d’organismes nocius especialment perillosos per als vegetals i productes vegetals, on s’especifica que per ordre del/de la conseller/a competent en matèria de sanitat vegetal es podrà qualificar d'utilitat pública la lluita contra una plaga i establir totes aquelles mesures de protecció i de lluita que es consideri necessari;

Atès que l’experiència adquirida aquests darrers anys en la lluita contra aquesta plaga, i la publicació de la Directiva 2009/128/CE, de 21 d’octubre, transposada pel Reial decret 1311/2012, del 14 de setembre, que té com a objectiu la minimització de la utilització de productes fitosanitaris, i que a l'article 10 especifica que els agricultors disposaran d’una persona que els assessori respecte a com dur a terme el control de plagues, es considera que s’han de revisar les mesures obligatòries de lluita contra aquesta plaga.

A proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l’article 4 de l’Ordre ARP/295/2004, de 19 d’agost, el qual queda redactat de la manera següent:

“Per prevenir el desenvolupament de les poblacions de mosca mediterrània de la fruita a Catalunya, s’adoptarà, en les plantacions de cítrics i fruiters hostes de la plaga, a les zones que s’esmenten a l’annex 1, la recollida obligatòria dels fruits abandonats a l’arbre i la retirada o la destrucció, per aixafada o picada, de la fruita que hi hagi a terra."

Article 2

Es modifica l’article 8 de l’Ordre ARP/295/2004, de 19 d’agost, el qual queda redactat de la manera següent:

Es prohibeix a tot el territori de Catalunya efectuar abocaments de fruits de rebuig susceptibles de ser afectats per la mosca mediterrània de la fruita, o mantenir-los exposats a la intempèrie.

Article 3

Es deroguen els articles 3, 5, 6 i 7 de l’Ordre ARP/295/2004, de 19 d’agost.

Disposicions finals

Primera

Es faculta el director/a competent en matèria de sanitat vegetal per modificar mitjançant resolució l’annex. Aquesta resolució es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR