ORDRE ARP/282/2015, de 9 de setembre, per la qual es convoquen eleccions per a la provisió dels càrrecs als òrgans de govern de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

L'article 32.1 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, determina que correspon al conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació la convocatòria del procés electoral per a la provisió dels càrrecs dels òrgans de govern de les confraries de pescadors, de les seves federacions territorials i de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors per mitjà d'una ordre que ha de fixar el calendari de les eleccions.

El Decret 115/2015, de 22 de juny, de canvi de denominació d’un departament i de modificació del Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, denomina el departament competent en matèria de pesca el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La Llei 22/2002 està desenvolupada pel que fa a la regulació del procés electoral pel Decret 96/2012, de 4 de setembre, sobre el procediment electoral de les confraries de pescadors i de les seves federacions.

L’article 20 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors disposa que, en cas de dimissió de tots els membres dels òrgans de govern, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha de designar una comissió gestora i convocar eleccions parcials, llevat que les ordinàries s’hagin de celebrar en un termini inferior a un any.

Els Estatuts de la Confraria de pescadors de Cambrils estableixen en el seu article 22 que la totalitat dels càrrecs representatius a la confraria es proveiran en virtut d’eleccions, mitjançant sufragi universal, lliure, igual, directe i secret.

El mes de març de 2013 la Confraria de Pescadors de Cambrils va comunicar a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims la dimissió del patró major i de tots els membres de la junta general, i va sol·licitar la creació d’una comissió gestora, que va ser nomenada per part del director general de Pesca i Afers Marítims en data 21 de març de 2013.

En data 21 de gener de 2015 el president de la comissió gestora va comunicar la dimissió de dos dels seus membres.

Per tal de no perllongar aquesta situació de provisionalitat, i atès que les properes eleccions ordinàries a confraries de pescadors no han de tenir lloc fins a finals de l’any vinent, resulta necessari convocar les eleccions a la Confraria de Pescadors de Cambrils per a designar la totalitat dels membres dels seus òrgans de govern.

En conseqüència, fent ús de les atribucions que m’han estat conferides, i d’acord amb el que estableix l’article 32 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors,

Ordeno:

Article 1

Convocar eleccions parcials per a la provisió dels càrrecs als òrgans de govern de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Article 2

2.1.El procés electoral es regeix per la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors; pel Decret 96/2012, de 4 de setembre, que desplega la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, en matèria de procediment electoral; per aquesta Ordre, pels estatuts de la Confraria de Pescadors de Cambrils i supletòriament per la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, sobre règim electoral general.

2.2. El procés electoral començarà el dia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR