ORDRE ARP/307/2016, de 7 de novembre, per la qual es modifica l'Ordre ARP/90/2016, de 18 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries i es fa pública la convocatòria dels ajuts a les línies del Pla d'assegurances agràries 2016.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l'Ordre ARP/90/2016, de 18 d'abril, s'aprovaven, d'una banda, les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries, i, de l'altra, es convocaven els ajuts corresponents a les pòlisses del Pla d'assegurances agràries 2016 incloses a l'annex 3 d'aquella Ordre.

Pel que fa a la línia d'assegurança de retirada i destrucció d'animals morts en l'explotació, amb l'Ordre ARP/90/2016, de 18 d'abril, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) va passar a subvencionar diferenciadament les pòlisses segons cadascuna de les tres zones de recollida d'animals morts que preveu l'Ordre AAA/1119/2012, de 22 de maig, amb l'objecte de mantenir un cost homogeni per a tot Catalunya.

A fi d'ajustar els desequilibris detectats en algunes espècies a l'hora d'aplicar aquesta nova manera de subvencionar la línia de retirada i destrucció d'animals morts, aquesta Ordre incrementa l'import d'ajut al porcí de reproducció i d'engreix de la zona 1 i al bestiar oví, cunícola, equí i boví de la zona 3.

D'una altra banda, s'incrementa el límit màxim d'ajut de la línia de retirada i destrucció d'animals morts a l'explotació perquè les explotacions que arribaven al límit establert fins ara també puguin veure compensat l'efecte del canvi d'aplicar un preu diferenciat per zona per mitjà de la subvenció del DARP.

Així mateix, i tal com ja havia fet ENESA, s'ha diferenciat la línia d'assegurança per a explotacions de maduixot i fruits vermells que fins al Pla 2015 era inclosa a les línies per a explotacions hortícoles sota coberta i a l'aire lliure.

Tot això, juntament amb l'increment de contractació i de la seva qualitat en algunes de les línies com ara la de fruiters, requereix un major impuls i foment de les assegurances agràries d'aquest any, per la qual cosa es considera necessari incrementar la dotació pressupostària de la convocatòria 2016 fixada en l'Ordre ARP/90/2016.

Consegüentment, valorada la conveniència de continuar fomentant l'ús de les assegurances agràries; d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificar l'article 2.3 de l'Ordre ARP/90/2016, que queda redactat de la manera següent:

“2.3 Els ajuts que estableix aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG02D/770000700/6120/0000 dels pressupostos del DARP per a l'any 2016, dotada amb un import màxim d'1.596.000,00 euros.”

Article 2
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR