ORDRE ARP/41/2020, de 16 d'abril, per la qual es modifica l'Ordre ARP/111/2018, de 3 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al suport a les confraries de pescadors a Catalunya i les seves federacions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes, concretament l'article 86, atribueix al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació la gestió de manera integrada de tots els ajuts públics destinats a la millora de la pesca i de les estructures pesqueres de Catalunya, tant els que figuren en els seus pressupostos com les subvencions territorialitzables de la Unió Europea i de l'Estat.

Els capítols I i IV de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, regulen la naturalesa, les funcions i l'àmbit territorial de les confraries de pescadors i les federacions respectivament, i preveuen que, atesa la seva condició de corporacions de dret públic, puguin exercir funcions delegades per l'Administració.

D'altra banda, l'article 64 de la Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítima, estableix que les confraries de pescadors i llurs federacions són corporacions de dret públic, sense ànim de lucre, que exerceixen funcions de representació del sector pesquer i de col·laboració i consulta amb l'Administració, i exerceixen activitats de gestió, impuls i promoció dels interessos pesquers, d'acord amb la regulació que estableix la normativa pròpia de les confraries de pescadors.

L'entrada en vigor del Reglament (UE) 2019/1022 del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de juny, pel qual s'estableix un pla plurianual per a la pesca demersal a la Mediterrània occidental, obliga a partir de l'1 de gener de 2020 a implementar una nova metodologia de control i reducció de l'esforç pesquer basada en l'atorgament d'un màxim anual de jornades de pesca a les embarcacions d'arrossegament de la Mediterrània occidental.

D'acord amb l'article 27 de la Llei 3/2001, de 26 de març, de pesca marítima de l'Estat, les confraries de pescadors podran sol·licitar la gestió conjunta dels dies de pesca amb caràcter anual, segons els vaixells que tinguin associats. Les negociacions, a escala europea i estatal, i la implementació de la gestió pesquera basada en jornades de pesca a Catalunya impliquen un increment de les tasques assignades a la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors.

Consegüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector de la pesca mitjançant la concessió d'ajuts econòmics, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i en ús de les atribucions que m'han estat conferides.

Ordeno:

Article 1

Es modifica el punt 3.1 f) de l'annex 1 de l'Ordre ARP/111/2018, de 3 de juliol, que passa a tenir la redacció següent:

“f) En el cas d'empreses i entitats, no haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries perquè han exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR