ORDRE ARP/63/2016, de 18 de març, per la qual es convoquen eleccions als òrgans de govern d'alguns consells reguladors de les denominacions d'origen protegides i indicacions geogràfiques protegides de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, estableix a l'article 8 que correspon als consells reguladors l'organització dels processos d'elecció dels òrgans rectors respectius.

Els òrgans de govern dels consells reguladors són la comissió rectora, el president o presidenta i qualsevol altre òrgan que estableixen els estatuts.

El Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, determina a l'article 32 que el procés electoral dels òrgans de govern dels consells reguladors de les denominacions d'origen protegides (DOP) i indicacions geogràfiques protegides (IGP) es regeix per la Llei de qualitat agroalimentària, l'esmentat Decret, els reglaments de les DOP o IGP corresponents i, supletòriament, per la normativa electoral general.

Segons estableix l'article 33 del Decret 285/2006, correspon al/a la president/a del consell regulador la convocatòria del procés electoral, i el període d'elecció dels òrgans de govern és de quatre anys.

Atès que el període d'elecció de 4 anys ha finalitzat per a 14 dels consells reguladors de DOP i IGP (DOP Arròs del Delta de l'Ebre, DOP Avellana de Reus, IGP Calçot de Valls, IGP Clementines de les Terres de l'Ebre, DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya, IGP Llonganissa de Vic, DOP Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, DOP Oli de Terra Alta, IGP Patates de Prades, IGP Pollastre i Capó del Prat, IGP Poma de Girona, DOP Siurana i IGP Torró d'Agramunt) i que dos consells reguladors més han de convocar les eleccions per primera vegada (DOP Oli de l'Empordà i la DOP Fesols de Santa Pau), s'ha de procedir a convocar eleccions als òrgans de govern de 16 consells reguladors.

Per tal de facilitar la convocatòria d'eleccions als òrgans de govern dels 16 consells reguladors esmentats i optimitzar al màxim el procediment electoral, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació realitza la convocatòria conjunta amb l'acceptació dels consells reguladors corresponents.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Convocar eleccions dels òrgans de govern dels consells reguladors de les denominacions d'origen protegides i indicacions geogràfiques protegides de Catalunya indicades a l'annex 1 d'aquesta Ordre, les quals tindran lloc als serveis territorials del DARP, les oficines comarcals de la demarcació territorial on radiqui la seu del consell regulador de la DOP/IGP o la seu del consell regulador, d'acord amb el calendari establert a l'annex 2 i 3.

1.2 El dia de votació serà el 3 juny de 2016 o l'1 de juliol de 2016 segons si es segueix el procediment electoral especial o general, respectivament.

Article 2

El procés electoral es regeix pel que disposa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària; el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei 14/2003, de qualitat agroalimentària; el Reglament de cada DOP i IGP; aquesta Ordre, i supletòriament, per la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, sobre règim electoral general.

Article 3

3.1 En el supòsit que el nombre total de persones inscrites en un consell regulador no superi les tres-centes, el procediment electoral seguirà el procediment electoral especial regulat als corresponents reglaments de cada DOP o IGP.

3.2 A l'annex 1 hi figuren els consells reguladors que segueixen aquest procediment.

Article 4

El nombre de vocals que es fixa per a les diferents representacions dels sectors productor i elaborador i per a cada consell regulador és el que figura a l'annex 1 d'aquesta Ordre, d'acord amb el Reglament de cada DOP i IGP.

Article 5

Els dies que consten al calendari electoral es consideren com a dies hàbils llevat dels relatius a la campanya electoral i a la jornada de reflexió, que s'entenen naturals.

Igualment s'entenen com a dies naturals els referits al termini de presentació de reclamacions relatives al cens.

Article 6

El calendari electoral és el que figura als annexos 2 i 3 d'aquesta Ordre.

Article 7

7.1 La Junta Electoral de Catalunya (en endavant, JEC) té la seu als serveis centrals a Barcelona del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i la seva composició és la prevista a l'article 37.2 del Decret 285/2006, de 4 de juliol.

7.2 La Junta Electoral de cada denominació d'origen protegida (en endavant, JEDOP) té la seu en la corresponent a la dels serveis territorials del DARP o a les oficines comarcals de la demarcació territorial on radiqui la seu del consell regulador de la DOP/IGP, i la seva composició és la prevista a l'article 37.3 del Decret 285/2006, de 4 de juliol.

7.3 La JEDOP actuarà a la vegada de mesa electoral amb excepció del/de la secretari/ària, d'acord amb l'article 37.4 del Decret 285/2006, de 4 de juliol.

Les meses electorals podran estar formades per 3 persones de la JEDOP i no per tots els seus membres si s'acorda per majoria en reunió de junta.

La JEC, les JEDOP i les meses electorals tenen les funcions que estableixen els articles 37.6, 37.7 i 37.8, respectivament, del Decret 285/2006 i a més, en el cas de procediment electoral especial, el que estableixi el reglament de cada DOP/IGP.

7.4 En el supòsit d'incompatibilitat sobrevinguda perquè coincideix la condició de membre de la Junta Electoral de la DOP i a la vegada la de membre de la mesa, d'acord amb l'apartat anterior, amb la condició de candidat/a, si la persona afectada opta per ser candidat/a, serà substituïda com a membre de la Junta i la Mesa per una persona funcionària del Departament, designada pel director general d'Alimentació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR