ORDRE ARP/96/2017, de 24 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, regula en el capítol II, relatiu a la prevenció de plagues i incendis forestals, i concretament en els articles 34, 35, 36, 37 i 38, les agrupacions de defensa forestal (ADF), i els atorga personalitat jurídica plena per facilitar la tasca important que, en col·laboració amb l'Administració local i els particulars, han de dur a terme aquestes agrupacions en matèria de prevenció, actuació immediata i suport a l'extinció dels incendis forestals.

D'acord amb la normativa esmentada i en el marc de la cooperació i col·laboració econòmica de l'Administració de la Generalitat amb les ADF de Catalunya, és d'interès establir i concedir una línia d'ajuts econòmics amb la finalitat de contribuir al manteniment del dispositiu operatiu de les ADF i potenciar-ne les actuacions de prevenció, actuació immediata i suport a l'extinció dels incendis forestals mitjançant el manteniment i la millora del material específic.

El Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; la Llei 59/2003, de 19 de desembre, de normes reguladores de signatura electrònica; el Decret 232/2013, de 15 d'octubre, pel qual es crea la Seu electrònica; la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i la Llei 29/2010, de 3 d'agost, de l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, constitueixen la normativa aplicable en matèria de tramitació electrònica dels procediments de l'Administració.

Per a la tramitació d'aquests ajuts, s'ha tingut en compte la potencial capacitat econòmica i tècnica de les possibles persones beneficiàries considerant que poden disposar dels mitjans tecnològics necessaris per poder realitzar la tramitació electrònica de la sol·licitud, per la qual cosa resulta oportú establir tota la tramitació administrativa només per mitjans electrònics, de conformitat amb l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i l'article 43.2 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a les ADF mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) que es publiquen en l'annex 1 i per a les actuacions subvencionables que consten en l'annex 2 en relació amb l'apartat 5 de les bases reguladores.

Article 2

Aprovar el procediment de tramitació per mitjans telemàtics que consta en l'annex 3 en la convocatòria pública dels ajuts regulats en les bases reguladores aprovades en l'article 1 que serà obligatori per a totes les persones sol·licitants.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre ARP/79/2016, de 8 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i es convoquen els corresponents a 2016, que només resta aplicable als ajuts de l'esmentada convocatòria.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 24 de maig de 2017

Meritxell Serret i Aleu

Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Annex 1

Bases reguladores.

-1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix l'Ordre és el foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF).

-2 Persones beneficiàries

2.1 Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les agrupacions de defensa forestal (ADF).

-3 Requisits i incompatibilitats

3.1 Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, les persones sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en el moment de la sol·licitud, i els següents:

  1. El compte on s'ha d'ingressar l'import de l'ajut inclòs en l'imprès de sol·licitud ha de pertànyer a l'ADF beneficiària de l'ajut.

  2. Presentar declaració de no haver demanat i/o obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat.

  3. Les ADF han d'estar legalment constituïdes i inscrites al registre d'ADF de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i tenir la Junta Directiva actualitzada a l'esmentat registre abans de finalitzar el termini per presentar la sol·licitud d'ajut.

  4. Les persones sol·licitants d'aquests ajuts s'han d'adherir al codi ètic que figura a l'annex 4.

    3.2 Els ajuts regulats en aquestes bases són incompatibles amb altres que, per a la mateixa finalitat, puguin concedir altres administracions públiques o ens públics o privats, nacionals o internacionals.

    -4 Tipus i quantia dels ajuts

    4.1 L'ajut té el caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses ocasionades per les actuacions relacionades a l'apartat 5 d'aquestes bases reguladores, i podrà arribar al 100% de la despesa convenientment justificada, sense que es puguin superar els imports màxims següents:

  5. Costos fixos: l'import dels conceptes subvencionables.

  6. Costos variables de manteniment de material i adquisició d'equips individuals i material fungible: fins a un màxim, que serà la suma dels imports següents:

    1. Per cada tractor o braç desbrossador de tractor: 700,00 euros/unitat; per cada vehicle 4x4: 700,00 euros/unitat; per cada camió (adquirit abans de l'1 de gener de 2014): 500,00 euros/unitat; per cada remolc cisterna (conegut popularment com a cub a ) de 1.000 litres o més: 400,00 euros/unitat, i per cada tractor eruga 2.000,00 euros/unitat, fins a un màxim de 9.000,00 euros.

    2. Per cada buldòzer, mitja canya, desbrossadores de tractor, remolc autònom d'extinció amb menys de 1.000 litres de capacitat o quids contraincendis col·locats en vehicles de l'ADF: 200,00 euros/unitat, fins a un màxim de 1.500,00 euros.

    3. Per cada motoserra, desbrossadora manual o motobomba: 100,00 euros/unitat, fins a un màxim de 1.500,00 euros.

    4. Per cada emissora: 10,00 euros/unitat, fins a un màxim 1.500,00 euros.

    Per calcular els imports dels ajuts, només es tindrà en compte el material propi de l'ADF que compleixi les característiques per a ser subvencionable descrites a l'apartat 5.2 i les característiques per a ser valorat de l'apartat 9.1 b).

    L'import màxim resultant atorgat per a costos variables i adquisició d'equips individuals i material fungible pot ésser emprat en qualsevol dels conceptes subvencionables en els apartats 5.1 b) i 5.1 c), indistintament.

    4.2 La quantia màxima destinada a aquests ajuts i l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar és la que determini la convocatòria corresponent.

    4.3 La determinació de la quantia dels ajuts es realitzarà segons el nombre de sol·licituds i la disponibilitat pressupostària, i d'acord amb els criteris d'atribució i prioritats que estableix l'apartat 9 d'aquestes bases reguladores. En cap cas, l'import de les subvencions concedides no pot ser d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb subvencions d'altres entitats, ajuts, ingressos o recursos, superi el cost de l'activitat a desenvolupar per la persona beneficiària.

    -5 Despeses subvencionables

    5.1 Als efectes d'aquestes bases, es consideren despeses subvencionables:

  7. Els costos fixos de manteniment de material detallats en l'apartat A de l'annex 2.

  8. Els costos variables de manteniment de material detallats en l'apartat B de l'annex 2.

  9. L'adquisició d'equips individuals i altre material fungible detallats en l'apartat C de l'annex 2.

    5.2 Les despeses subvencionables han de complir les condicions següents:

  10. Costos fixos: assegurança obligatòria de circulació, import de la ITV, Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, cànon de telecomunicacions i despeses de gestoria. Per a ser subvencionables aquests costos, els vehicles propis de les ADF han de complir les condicions següents:

    - Estar pintats de color groc (RAL 1023).

    - Estar retolats amb el nom de l'ADF.

    - Ser propietat de l'ADF (el permís de circulació, estar a nom de l'ADF).

    - L'ADF ha de ser titular o prenedora de l'assegurança.

    - El vehicle no ha de tenir cessió de cap mena a cap persona física o jurídica durant el període subvencionable per a costos fixos establert a la convocatòria.

    - En el cas de la ITV, únicament es considerarà cost fix l'import de l'entitat autoritzada per dur a terme la revisió; les revisions mecàniques que hi estiguin associades o les hores de feina es consideraran cost variable de manteniment.

    Les despeses de gestoria seran únicament pels conceptes següents:

    - Per confeccionar i tramitar la declaració anual d'operacions amb terceres persones (model 347) a l'Agència Tributària.

    - Per confeccionar la comptabilitat general de l'ADF, tot mantenint un sistema separat per a les operacions amb cofinançament comunitari o un codi comptable adequat per a totes les transaccions relatives a operacions finançades amb càrrec al FEADER.

    - Confecció i presentació, si escau, de la declaració de l'Impost de Societats de l'ADF.

    - Gestió per a l'obtenció de certificats de signatura digital.

    - Adaptació per al compliment de la Llei de protecció de dades.

    - Adaptació per a la Llei de transparència de les associacions.

  11. Costos variables:

    Les reparacions de vehicles, per a ser subvencionables, han de complir les mateixes condicions que l'apartat anterior.

  12. L'equip personal i altre material fungible, per a ser subvencionables, han de reunir les condicions següents:

    - L'equip personal a adquirir ha de ser l'especificat a l'annex 2.C d'aquesta Ordre i ha de ser utilitzat per a tasques pròpies de l'ADF i únicament quan s'actuï com a ADF.

    - L'equip personal no pot dur cap altre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR