ORDRE CLT/168/2017, de 21 de juliol, dels paràmetres mínims de determinats equipaments del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, i de les xarxes de cooperació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

El Decret 9/2017, de 31 de gener, del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya regula aquest Sistema i el configura com el sistema propi del conjunt d'entitats titulars d'equipaments escènics i musicals participats per l'Administració de la Generalitat i d'ens locals que promouen programacions escèniques i musicals. Aquest Decret va derogar el Decret 48/2009, de 24 de març, del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya.

Aquesta Ordre es dicta per desplegar els articles 12 i 23.4 del Decret 9/2017, de 31 de gener, del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, els quals disposen que els paràmetres mínims de determinats equipaments escènics i musicals, i el nombre i l'àmbit territorial de les xarxes de cooperació del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, s'han d'establir per ordre de la persona titular del departament competent en matèria de cultura de l'Administració de la Generalitat.

Aquesta Ordre deroga l'Ordre CLT/24/2012, de 2 de febrer, dels paràmetres mínims que han de complir determinats equipaments escènics i musicals del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya i dels mecanismes de suport, que es va dictar a l'empara del Decret 48/2009, de 24 de març, del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya.

L'Ordre estableix els paràmetres mínims de gestió, d'activitat i funcionals dels equipaments escènics i musicals locals multifuncionals, dels equipaments escènics i musicals locals bàsics i dels altres espais escènics i musicals locals del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya. Aquests paràmetres s'han definit a partir de les conclusions i les propostes del grup de treball de la Taula Tècnica que, en el bienni 2014(2015, i en el marc del procés general de revisió del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, va treballar per revisar i adequar els paràmetres establerts per l'Ordre CLT/24/2012, de 2 de febrer. En aquest sentit, l'objectiu de l'Ordre és establir uns paràmetres mínims realistes i practicables per als equipaments escènics i musicals catalans. Consegüentment, es redueixen els llindars dels paràmetres de gestió, d'activitat i funcionals dels equipaments escènics i musicals locals. Per altra banda, es generalitza a tots els equipaments escènics i musicals locals l'exigència de programar, sempre que sigui possible, produccions culturals que signifiquin un avenç pel que fa a la superació dels estereotips sexistes, que es promogui una representació equilibrada de dones i homes —tant en l'àmbit interpretatiu com de direcció— i que s'avaluï l'impacte de gènere de les activitats programades, d'acord amb allò que estableix l'article 24 de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

La novetat principal d'aquesta Ordre és el desplegament del model de vertebració territorial que estableix el Decret 9/2017, de 31 de gener, del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya. En aquest sentit, l'Ordre estableix cinc xarxes de cooperació territorial, l'objecte de les quals és promoure i articular un marc estable de col·laboració entre els equipaments escènics i musicals catalans. Les cinc xarxes de cooperació esdevenen, per tant, l'àmbit territorial de referència per a la col·laboració entre els equipaments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR