ORDRE MAH/394/2006, de 27 de juliol, per la qual es crea el Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/394/2006, de 27 de juliol, per la qual es crea el Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya.

El principi 10 de la Declaració de Nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenvolupament feta a Río, reconeix que la millor manera de tractar les qüestions ambientals és amb la participació de tots els ciutadans interessats, en el nivell que correspongui.

La importància i la necessitat de la creació de mecanismes de participació del públic en la presa de decisions de caràcter ambiental ha estat reconeguda a nivell internacional i estatal amb l'aprovació del Conveni d'Aarhus i la seva ratificació per la Unió Europea i els seus Estats membres.

Tenint en compte el Sisè Programa d'Acció Comunitari en matèria de medi ambient que planteja el foment de la participació pública com a mesura estratègica per assolir els objectius ambientals.

Mitjançant la present Ordre es crea el Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya com a òrgan d'assessorament i de participació del Consell de Direcció de l'Agència de Residus de Catalunya i com a mecanisme que possibilita la participació de la societat en el debat públic ambiental en matèria de residus.

Efectivament, mitjançant aquest òrgan format per una àmplia representació de tots els sectors socials es possibilita la seva participació en la presa de decisions a l'Agència de Residus de Catalunya, en matèria de prevenció i gestió de residus, mitjançant l'assessorament i formulació de propostes als plans i programes, disposicions normatives impulsades per l'Agència així com amb la promoció dels processos participatius.

Per tot això, d'acord amb el que disposen els articles 61 i 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L'objecte de la present Ordre és la creació i regulació del Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya com a òrgan d'assessorament i de participació del Consell de Direcció de l'Agència de Residus de Catalunya, en relació amb les accions d'aquesta en matèria de prevenció, reducció i gestió dels residus.

Article 2

Composició del Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya

2.1 El Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya s'integra pels membres següents:

  1. El o la gerent de l'Agència de Residus de Catalunya.

  2. Tres persones treballadores de l'Agència de Residus de Catalunya, designades pel gerent o la gerent de l'Agència de Residus de Catalunya.

  3. Sis persones en representació de l'Administració de la Generalitat, designades pels departaments de Medi Ambient i Habitatge, de Política Territorial i Obres Públiques, de Treball i Indústria, d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, de Relacions Institucionals i Participació, i d'Educació i Universitats.

  4. Nou persones en representació de les entitats locals, designades tres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR