ORDRE SLT/374/2008, de 24 de juliol, per la qual es crea el Programa per al desenvolupament del diagnòstic per la imatge.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/374/2008, de 24 de juliol, per la qual es crea el Programa per al desenvolupament del diagnòstic per la imatge.

La digitalització de la imatge mèdica i el desplegament de les tecnologies de la informació i la comunicació presenten un nou context que permet accedir més fàcilment al diagnòstic per la imatge, compartir millor la informació clínica en base a la imatge mèdica entre professionals, serveis i centres, com també noves possibilitats organitzatives i de col·laboració que optimitzin els recursos, tant d'equipaments com de professionals, i noves oportunitats d'aprofundir en el treball col·laboratiu.

Els avenços en les tècniques de diagnòstic per la imatge i la necessitat que aquestes s'incorporin de forma ràpida, coordinada i eficient al conjunt del sistema sanitari públic han posat de manifest la conveniència de crear un programa per a l'impuls, el desenvolupament i l'ús adequat i eficient del diagnòstic per la imatge. Aquest programa ha de determinar les línies directrius per impulsar, planificar, coordinar i avaluar les actuacions a desenvolupar en aquest àmbit.

Aquest nou programa, en el context del desplegament de la xarxa d'imatge mèdica digital a Catalunya, ha de permetre millorar l'accessibilitat de la ciutadania al diagnòstic, donar suport a les persones professionals en l'ús adequat i eficient de les tècniques de diagnòstic per la imatge i afavorir la millora de l'organització dels serveis, amb el consegüent assoliment d'una millora de la qualitat assistencial i una reducció dels costos destinats a aquest recurs sanitari.

Per assolir els objectius esmentats al paràgraf anterior és necessari comptar amb la col·laboració dels diferents sectors implicats: organitzacions de proveïdors de serveis que tenen relació amb el desenvolupament de línies directives, que en el marc d'aquest programa determini el Departament de Salut, i societats científiques relacionades amb l'objecte del Programa.

Per tot això exposat, a l'empara de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, que té per objecte l'ordenació del sistema sanitari de Catalunya, així com la regulació general de totes les accions que permetin fer efectiu el dret a la protecció de la salut, i fent ús de les facultats que em confereix l'article 62.3 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es crea el Programa per al desenvolupament del diagnòstic per la imatge, adscrit a la Direcció General de Planificació i Avaluació, amb la finalitat d'impulsar, planificar, coordinar i avaluar les actuacions a dur a terme per al desenvolupament i l'ús adequat i eficient del diagnòstic per la imatge, com a eina fonamental per a la millora de la qualitat de l'atenció sanitària, en el marc de l'estratègia de desplegament de la xarxa d'imatge mèdica digital a Catalunya.

Article 2

El programa té els objectius següents:

  1. Millorar l'accessibilitat de la ciutadania al diagnòstic mitjançant la imatge mèdica digital.

  2. Afavorir l'ús adequat del diagnòstic de la imatge, sota criteris de qualitat, seguretat i eficiència.

  3. Fomentar mesures de coordinació i promoure la cooperació entre els diferents centres i institucions sanitàries en la utilització d'aquestes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR