ORDRE ECO/4/2015, de 12 de gener, per la qual es regula el codi NRC en l'àmbit tributari i s'autoritza el pagament de liquidacions practicades per l'Agència Tributària de Catalunya a través de serveis de banca electrònica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

En el marc de la modernització de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i de l'actualització dels procediments administratius mitjançant la incorporació de noves tecnologies, l'Agència Tributària de Catalunya ha ampliat en els darrers anys l'oferta de tràmits tributaris per via telemàtica. En aquest sentit, destaca especialment la possibilitat que les persones contribuents puguin realitzar el pagament de les seves obligacions tributàries a través de mitjans telemàtics.

D'acord amb la voluntat d'incorporar els serveis telemàtics a la gestió tributària per facilitar el compliment de les obligacions tributàries, resulta convenient permetre que les persones contribuents utilitzin els serveis de banca electrònica de les entitats financeres per fer el pagament dels documents que emet l'Agència Tributària de Catalunya, per, en una segona fase, ampliar l'abast d'aquesta possibilitat a altres documents tributaris. Cal, en tot cas, garantir la seguretat jurídica en la realització d'aquesta tramitació, motiu pel qual és necessari regular el contingut dels documents acreditatius del pagament realitzat i, més concretament, la generació del número de referència complet (NRC) com a codi de justificant de l'ingrés realitzat per via telemàtica.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1
  1. En els supòsits de pagament d'autoliquidacions o liquidacions per via telemàtica, les entitats autoritzades per a la prestació del servei de col·laboració en la gestió recaptatòria de la Generalitat de Catalunya han de generar, mitjançant un sistema criptogràfic, un codi NRC que ha de permetre associar el pagament a l'autoliquidació o liquidació a què es refereix.

  2. Les normes tècniques de generació del codi NRC s'han d'establir per resolució del director o directora de l'Agència Tributària de Catalunya.

Article 2
  1. Per tal que les entitats col·laboradores en la gestió recaptatòria de la Generalitat de Catalunya generin el codi NRC d'acord amb el que estableix l'article 1 d'aquesta Ordre, l'Agència Tributària de Catalunya ha de proporcionar a cada entitat col·laboradora una clau privada i exclusiva.

  2. Als efectes del que estableix l'apartat anterior, les entitats col·laboradores han de comunicar, per qualsevol mitjà que permeti tenir constància de la seva recepció, les dades següents de dues persones responsables designades per l'entitat:

    1. NIF de l'entitat col·laboradora.

    2. Nom i cognoms de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR