ORDRE ECO/5/2015, de 13 de gener, per la qual es regulen l'abast i el contingut de la declaració informativa resum de les escriptures públiques i el procediment per fer-ne la tramesa telemàtica, i es modifica l'apartat 3 de l'article 14 de l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

La disposició addicional segona de la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres, va regular l’obligació dels notaris amb destinació a Catalunya de trametre per via telemàtica, juntament amb la còpia de les escriptures que autoritzen, una declaració informativa notarial dels elements bàsics de les escriptures esmentades, de conformitat amb el que disposa la legislació notarial.

El Decret 648/2006, de 27 de desembre, va establir el procediment de tramesa telemàtica d’informació sobre les dades de transcendència tributària de determinats documents autoritzats a les notaries de Catalunya. En desenvolupament d’aquesta norma es va aprovar l’Ordre ECF/597/2006, de 28 de desembre, que determinava l’abast i el contingut de la declaració informativa resum de les escriptures públiques. Posteriorment, les ordres ECF/50/2007, de 23 de febrer, i ECF/139/2009, de 17 de març, van actualitzar el contingut d’aquesta declaració.

Resulta convenient regular de nou el contingut i l’abast d’aquesta declaració informativa notarial a fi d’incorporar les operacions subjectes a l’impost sobre successions i donacions, que no figuraven en les anteriors regulacions d’aquesta obligació de tramesa d’informació, i preveure l’adaptació del contingut de la declaració a la contínua evolució dels desenvolupaments informàtics, que permeten obtenir cada vegada més informació i de manera més segura.

L’Agència Tributaria de Catalunya es troba immersa en un procés continu de modernització, incorporant les més noves tecnologies en l’àmbit de la gestió tributària. Amb la voluntat de facilitar el compliment de les obligacions tributàries, es considera oportú ampliar l’abast de la presentació per via telemàtica de les autoliquidacions de l’impost sobre successions i donacions a les operacions de donacions. Amb aquesta finalitat, es preveu que quan l’Administració tributària disposi de la declaració informativa resum de l’escriptura pública referent a la donació, l’autoliquidació corresponent es pugui presentar per via telemàtica.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de l’abast i del contingut de la declaració informativa resum de l’escriptura pública

1.1 La declaració informativa resum de l’escriptura pública s’ha de referir als fets imposables corresponents a l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats i a l’impost sobre successions i donacions.

1.2 La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR