ORDRE ECO/9/2015, de 12 de gener, per la qual s'autoritzen preus públics per la prestació de determinats serveis i activitats de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya és el principal instrument per a la promoció i l’avaluació de la qualitat de les universitats, d’acord amb l’article 137.2 de la Llei 1/2013, de 19 de febrer, d’universitats de Catalunya.

Una de les funcions de l’Agència és la d’avaluació de l’activitat investigadora o trams de recerca del personal docent i investigador, tant de les universitats públiques com privades.

Per aquesta raó es considera necessària l’existència d’un preu públic per a aquest concepte, que ha de servir per a finançar, en part, el cost de l’avaluació de l’activitat investigadora del personal docent i/o investigador que es determini en els convenis que signi AQU Catalunya.

D’altra banda, s’han anat intensificant les sol·licituds de visites formatives per part d’altres organitzacions d’assegurament de la qualitat de l’educació superior per tal de conèixer les experiències i mètodes d’AQU Catalunya.

Per aquest motiu, es considera necessària l’existència d’un preu públic per a aquest concepte, que ha de servir per a finançar, en part, la planificació de la visita d’acord amb les necessitats del visitant i el cost del temps de les persones que prestaran el servei formatiu. Aquesta quantitat també inclou el cost del material lliurat (guies i manuals), així com costos d’atenció i recepció de la visita.

L’article 9.1.j) els Estatuts de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, aprovats pel Decret 93/2003, d'1 d'abril, atorga al Consell de Direcció la potestat d’aprovar, d'acord amb el que preveu l'article 7 de l'Estatut de l'empresa pública catalana, els preus per a la prestació de serveis de l'Agència.

L’article 7.1 del Text refós de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'Estatut de l'Empresa Pública Catalana, aprovat pel Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre, disposa que les tarifes i els preus que aquestes entitats apliquen en les seves operacions han d'ésser autoritzats pel/per la titular del departament a què són adscrites, llevat que, per la seva naturalesa, aquesta potestat sigui atribuïda a un altre òrgan de la Generalitat o a una altra Administració pública.

Per tot això, a l’empara d’allò que disposa l’article 1.3-2 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, i a proposta del Consell de Direcció d’AQU Catalunya, formulada en la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR