ORDRE EDU/126/2019, de 21 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions, als ens locals de Catalunya, destinades al finançament de les escoles de dansa de la seva titularitat, del curs 2017-2018.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

Aquesta Ordre aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions, destinades als ens locals de Catalunya, per al finançament de les escoles de dansa de la seva titularitat, del curs 2017-2018.

La disposició addicional segona de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, estableix la possibilitat que els ens locals cooperin amb les Administracions educatives competents, en el marc establert per la legislació vigent i, en el seu cas, en els termes que s'acordin amb elles, en la creació, construcció i manteniment dels centres públics docents.

Es poden cursar estudis de dansa que no condueixin a l'obtenció de títols amb validesa acadèmica o professional en escoles específiques amb organització i estructura diferents i sense cap limitació d'edat. Aquestes escoles estan regulades per les administracions educatives. Aquests ensenyaments no reglats de dansa poden ser objecte de subvenció per part del Departament d'Educació.

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol i, a proposta de la Direcció General de Centres Públics,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, destinades al finançament de les escoles de dansa de titularitat dels ens locals de Catalunya, del curs 2017-2018, les quals consten a l'annex.

Article 2

Les referències que contenen les bases reguladores als serveis territorials del Departament d'Educació, s'entenen realitzades al Consorci d'Educació de Barcelona pel que respecta al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el seu règim d'assumpció de funcions.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden formular un requeriment, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que dicta l'acte, en el termini de dos mesos a comptar des de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, segons el que disposa l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 21 de juny de 2019

Josep Bargalló Valls

Conseller d'Educació

Annex

Bases reguladores

-1 Objecte i finalitat

L'objecte d'aquestes bases és el d'establir el procediment de concessió de subvencions en règim de concurrència no competitiva, als ens locals de Catalunya, per al finançament de les escoles de dansa de la seva titularitat del curs 2017-2018.

La finalitat de la subvenció és col·laborar en el finançament dels centres per a la impartició dels ensenyaments no reglats de dansa, per tal de fomentar i facilitar l'accés de l'alumnat a aquests ensenyaments artístics.

-2 Beneficiaris

Poden acollir-se a aquesta convocatòria els ens locals titulars d'escoles de dansa que compleixin els requisits següents:

  1. Que hagin estat creades mitjançant conveni amb el Departament d'Educació.

  2. Que figurin inscrits en el registre de centres del Departament d'Educació

  3. Que tinguin alumnes matriculats de 4 a 18 anys d'edat i que aquests hagin finalitzat el curs escolar objecte de la subvenció.

    -3 Requisits i condicions dels beneficiaris

    3.1 Per obtenir la condició de beneficiari de les subvencions, els ens locals sol·licitants han de complir els requisits i les condicions següents:

  4. Els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que inclou, entre d'altres, l'obligació d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant la Generalitat de Catalunya i l'Administració General de l'Estat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.

  5. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que impossibiliten per ser beneficiari de la subvenció.

  6. Complir amb les obligacions que estableixen els articles 32, 33 i 36 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  7. Estar al corrent de pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions.

  8. Els centres educatius amb una plantilla igual o superior a vint-i-cinc persones han d'haver adoptat els mitjans oportuns per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe i intervenir-hi en els seus centres de treball, de conformitat amb la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

  9. Disposar dels mitjans humans i materials necessaris i tenir assignats els recursos econòmics necessaris per a la realització de l'activitat de prevenció de riscos laborals a l'empresa, d'acord amb el que disposa la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals.

  10. Els centres educatius amb 50 treballadors o més han de donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors/es amb discapacitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 42 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i la seva inclusió social.

  11. Presentar declaració sobre si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  12. Adherir-se als principis ètics i regles de conducta que figuren com annex al Model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, aprovat per Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, (DOGC núm. 7152 de 30.06.16), d'acord amb l'article 55.2 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon Govern.

  13. Respectar allò establert a la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

  14. Disposar de les certificacions legalment establertes per acreditar que el personal del centre no ha estat condemnat per sentència ferma per cap delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i abús sexual, l'assetjament sexual, l'exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució i l'explotació sexual i la corrupció de menors, així com per tràfic d'éssers humans, i que, en cas que canviï alguna persona, es compromet a fer la comprovació oportuna pel que fa al cas.

  15. Complir amb la normativa reguladora de protecció de dades de caràcter personal d'acord amb el que determina el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades), així com la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR