ORDRE EDU/186/2020, de 26 d'octubre, per la qual es creen els Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de Catalunya en els àmbits de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Disseny, i s'obre convocatòria pública per a la concessió dels premis corresponents al curs 2019-2020.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

La Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació, estableix, en el seu article 2.1.g), la consecució de l'excel·lència com un dels principis rectors del sistema educatiu. Així mateix, l'article 2.2.e) inclou entre els principis específics del sistema educatiu l'estímul i el reconeixement de l'esforç i la valoració del rigor personal.

El Departament d'Educació, d'acord amb aquests principis i conscient del valor dels reconeixements dins dels actuals sistemes de gestió orientats a la consecució de l'excel·lència, pretén distingir, a través dels Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de Catalunya, l'especial aprofitament de l'alumnat que, gràcies a l'esforç, el rigor i la dedicació, han aconseguit uns resultats acadèmics excel·lents en finalitzar els ensenyaments professionals en els àmbits de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Disseny.

Mitjançant l'Ordre ECD/1611/2015, de 29 de juliol, es van crear i regular els Premis Nacionals al rendiment acadèmic de l'alumnat d'educació secundària obligatòria i d'ensenyaments artístics professionals en els àmbits de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Disseny;

Mitjançant l'Ordre EDU/201/2019, de 12 de novembre, es van crear i regular els Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals en els àmbits de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Disseny, i es va obrir convocatòria pública per a la concessió dels Premis corresponents al curs 2018-2019. El desenvolupament d'aquesta primera convocatòria ha permès identificar diverses millores per a futures convocatòries.

Per això, a proposta del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial,

Ordeno:

Article 1

Objecte

  1. Crear els Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de Catalunya per al reconeixement de l'especial aprofitament de l'alumnat dels ensenyaments artístics en els àmbits següents:

    1. Música.

    2. Dansa.

    3. Arts Plàstiques i Disseny.

  2. Establir les bases que han de regir les convocatòries:

    1. Per als ensenyaments artístics professionals en l'àmbit de Música, que consten a l'annex I.

    2. Per als ensenyaments artístics professionals en l'àmbit de Dansa, que consten a l'annex II.

    3. Per als ensenyaments artístics professionals en l'àmbit d'Arts Plàstiques i Disseny, que consten a l'annex III.

  3. Convocar els Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de Música, de Dansa i Arts Plàstiques i Disseny de Catalunya per a l'alumnat que ha finalitzat els estudis en el curs acadèmic 2019-2020 d'acord amb l'annex IV.

  4. Els centres educatius, un cop celebrada la darrera sessió ordinària d'avaluació, han d'informar l'alumnat que reuneixi els requisits establerts en aquesta ordre, la possibilitat de presentar-se als Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de Catalunya.

Article 2

Participants

Pot optar als Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de Catalunya l'alumnat que hagi finalitzat, en el curs de la convocatòria corresponent, els ensenyaments artístics professionals, en centres públics o privats degudament autoritzats de Catalunya, i que hagi obtingut la qualificació que s'estableix, per a cada àmbit, als annexos I, II i III.

Article 3

Premis

  1. Es poden concedir:

    1. Tres premis en l'àmbit de Música.

    2. Un premi en l'àmbit de Dansa.

    3. Set premis en l'àmbit d'Arts Plàstiques i Disseny.

  2. Els premis es concedeixen anualment.

  3. L'alumnat que obtingui el Premi Extraordinari dels Ensenyaments Artístics Professionals de Catalunya rebrà del Departament d'Educació un certificat acreditatiu d'aquesta distinció.

  4. L'obtenció del Premi Extraordinari dels Ensenyaments Artístics Professionals de Catalunya en els diferents àmbits s'ha de reflectir en l'expedient acadèmic de l'alumne o alumna i, si escau, al llibre de qualificacions, mitjançant la diligència corresponent.

Article 4

Mencions d'honor

Els tribunals poden concedir mencions d'honor, les quals no comporten cap dotació econòmica.

Article 5

Convocatòries

  1. El Departament d'Educació convoca anualment els premis, determina els criteris per obtenir-los i n'estableix el procediment, els terminis i la forma d'inscripció.

  2. La inscripció als premis comporta l'autorització al Departament d'Educació per a l'enregistrament de les proves, així com la reserva del dret de fer difusió, divulgació i exposició dels treballs premiats de la manera que cregui més convenient, mencionant sempre els autors o autores legals de l'obra o projecte, llevat que al procediment hi consti la seva oposició expressa

  3. El tractament de les dades personals de què es disposin com a conseqüència de la participació a aquests premis s'ha de fer d'acord amb el que determina el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades); en tot allò que no contradigui al Reglament (UE) 2016/679, i el que disposa la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

Article 6

Criteris d'elecció de les persones candidates

  1. La tria de les persones candidates en l'àmbit de Música i Dansa es farà mitjançant una selecció, i en l'àmbit d'Arts Plàstiques i Disseny, es farà mitjançant la valoració del projecte final (LOGSE) o projecte integrat (LOE) de grau superior i dels mèrits.

  2. La selecció de les persones candidates es desenvoluparà segons s'indica en l'annex I per a l'àmbit de Música, en l'annex II per a l'àmbit de Dansa i en l'annex III per a l'àmbit d'Arts Plàstiques i Disseny.

  3. Si el tribunal així ho considera pot convocar en el lloc i hora que determini:

  1. Les persones finalistes de l'àmbit de la Música i Dansa per fer una actuació davant el tribunal interpretant un programa d'una duració mínima de 10 minuts i màxima de 15 minuts amb un repertori de lliure elecció; en cas de requerir acompanyament, aquest serà aportat per les persones aspirants.

  2. Les persones finalistes de l'àmbit de les Arts Plàstiques i Disseny per fer una defensa oral del projecte d'una durada de màxima 5 minuts inclòs l'acompanyament audiovisual, si s'escau.

Article 7

Difusió i supervisió de l'Ordre

  1. Els equips directius dels centres han de difondre el contingut d'aquesta Ordre entre els membres de la comunitat educativa.

  2. La Inspecció d'Educació ha de vetllar pel compliment del que estableix aquesta Ordre.

Article 8

Interpretació i aplicació

La Direcció General de Formació Professional Inicial i d'Ensenyaments de Règim Especial pot dictar les resolucions i instruccions que siguin necessàries per interpretar i aplicar el que disposa aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre EDU/201/2019, de 12 de novembre, per la qual es creen i es regulen els Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals en els àmbits de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Disseny, i s'obre convocatòria pública per a la concessió dels Premis corresponents al curs 2018-2019.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de conformitat amb els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant el mateix òrgan que dicta aquest acte, segons els articles 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC

Barcelona, 26 d'octubre de 2020

Josep Bargalló Valls

Conseller d'Educació

Annex I

Bases dels Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de Música

  1. Nombre de premis

    Es poden concedir tres premis, per al conjunt de les diferents especialitats de grau professional de Música, i no es podrà concedir més d'un premi per a la mateixa especialitat.

    Així mateix, es poden concedir fins a tres mencions d'honor si el tribunal així ho considera.

  2. Condicions d'accés

    2.1 Cal haver obtingut una nota mitjana dels darrers dos cursos dels ensenyaments professionals de Música igual o superior a 8,75.

    2.2 A aquests efectes, la determinació de la nota mitjana serà la mitjana aritmètica de les qualificacions de les assignatures cursades de cinquè i de sisè curs arrodonida a la centèsima més pròxima i, en cas d'equidistància, a la superior.

  3. Inscripció i documentació

    3.1. Es podrà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR