ORDRE EDU/201/2019, de 12 de novembre, per la qual es creen i es regulen els Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals en els àmbits de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Disseny, i s'obre convocatòria pública per a la concessió dels Premis corresponents al curs 2018-2019.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

La Llei 12/2009 de 10 de juliol, d'educació, estableix en el seu article 2.1.g) com un dels principis rectors del sistema educatiu, la consecució de l'excel·lència. Així mateix, l'article 2.2.e), inclou entre els principis específics del sistema educatiu l'estímul i el reconeixement de l'esforç i la valoració del rigor personal.

El Departament d'Educació, d'acord amb aquests principis i conscient del valor dels reconeixements dins dels actuals sistemes de gestió orientats a la consecució de l'excel·lència, pretén distingir, a través dels Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals, l'especial aprofitament de l'alumnat que, gràcies a l'esforç, el rigor i la dedicació, han aconseguit uns resultats acadèmics excel·lents en finalitzar els ensenyaments professionals en els àmbits de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Disseny.

Mitjançant l'Ordre ECD/1611/2015, de 29 de juliol, es van crear i regular els Premis Nacionals al rendiment acadèmic de l'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria i d'Ensenyaments Artístics Professionals en els àmbits de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Disseny;

Per això, a proposta del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial,

Ordeno:

Article 1

Objecte

  1. Crear i regular els Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals en els àmbits següents:

    1. Música.

    2. Dansa.

    3. Arts Plàstiques i Disseny.

  2. Convocar els Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de Música, de Dansa i Arts Plàstiques i Disseny per a l'alumnat que ha finalitzat els estudis en el curs acadèmic 2018-2019, d'acord amb les bases que consten a l'annex I per als ensenyaments artístics professionals en l'àmbit de música, a l'annex II per als ensenyaments artístics professionals en l'àmbit de dansa i a l'annex III per als ensenyaments artístics professionals en l'àmbit d'arts plàstiques i disseny i d'acord amb la convocatòria que consta a l'annex VII.

Article 2

Participants

  1. Podrà optar als Premis l'alumnat que hagi finalitzat, en el curs 2018-2019, els ensenyaments artístics professionals, en centres públics o privats degudament autoritzats de Catalunya, i que hagi obtingut la qualificació que s'estableix, per a cada àmbit, als annexos I, II i III.

  2. Els centres educatius, un cop celebrada la darrera sessió ordinària d'avaluació, han d'informar l'alumnat que reuneixi els requisits establerts en aquesta ordre, la possibilitat de presentar-se als Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals.

Article 3

Premis

  1. Es poden concedir:

    1. Tres premis en l'àmbit de Música.

    2. Un premi en l'àmbit de Dansa.

    3. Set premis en l'àmbit d'Arts Plàstiques i Disseny.

  2. Els premis es concedeixen anualment.

  3. L'alumnat que obtingui el Premi Extraordinari dels Ensenyaments Artístics Professionals, rebrà del Departament d'Educació un certificat acreditatiu d'aquesta distinció.

  4. L'obtenció del Premi Extraordinari dels Ensenyaments Artístics Professionals en els diferents àmbits s'ha de reflectir en l'expedient acadèmic de l'alumne o alumna i, si és el cas, al llibre de qualificacions, mitjançant la diligència corresponent.

Article 4

Mencions d'honor

Els tribunals poden concedir Mencions d'honor les quals no comporten cap dotació econòmica.

Article 5

Convocatòries

  1. El Departament d'Educació convoca anualment els premis, determina els criteris per obtenir-los i estableix el procediment, els terminis i la forma d'inscripció, així com les seus i les dates en què es realitzaran les proves.

  2. La inscripció suposa per al Departament d'Educació tant l'autorització per a l'enregistrament de les proves com la reserva del dret de fer difusió, divulgació i exposició dels treballs premiats de la manera que cregui més convenient, sense necessitat d'autorització expressa, mencionant sempre els autors o autores legals de l'obra o projecte.

  3. El tractament de les dades personals de què es disposin com a conseqüència de la participació a aquests premis s'ha de fer d'acord amb el que determina el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades); en tot allò que no contradigui al Reglament (UE) 2016/679, i el que disposa la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals.

Article 6

Proves i valoració

  1. La tria dels candidats en l'àmbit de Música i Dansa, es farà mitjançant una selecció, i en l'àmbit d'Arts Plàstiques i Disseny, es farà mitjançant la valoració del projecte final (LOGSE) o projecte integrat (LOE) de grau superior i els mèrits.

  2. Les proves per a la selecció dels candidats es desenvoluparan segons s'indica en l'annex I per a l'àmbit de Música, en l'annex II per l'àmbit de Dansa i en l'annex III per l'àmbit d'Arts Plàstiques i Disseny.

Article 7

Difusió i supervisió de la norma

  1. Els equips directius dels centres han de difondre el contingut d'aquesta Ordre entre els membres de la comunitat educativa.

  2. La Inspecció d'Educació ha de vetllar pel compliment del que estableix aquesta Ordre.

    Disposició addicional

    La Direcció General de Formació Professional Inicial i d'Ensenyaments de Règim Especial pot dictar les resolucions i instruccions que siguin necessàries per a la interpretació i l'aplicació del que disposa aquesta Ordre.

    Barcelona, 12 de novembre de 2019

    Josep Bargalló Valls

    Conseller d'Educació

    Annex I

    Bases dels Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de Música

  3. Nombre de premis

    Es poden concedir tres premis, per al conjunt de les diferents especialitats de grau professional de música, i no es podrà concedir més d'un premi per a la mateixa especialitat.

    Així mateix, es poden concedir fins a tres Mencions d'honor si el Tribunal així ho considera.

  4. Condicions d'accés

    Cal haver obtingut una nota mitjana dels darrers dos cursos dels ensenyaments professionals de música igual o superior a 8,75.

    A aquests efectes, la determinació de la nota mitjana serà la mitjana aritmètica de les qualificacions de les assignatures cursades de cinquè i de sisè curs arrodonida a la centèsima més pròxima i, en cas d'equidistància, a la superior.

  5. Inscripció i documentació

    L'alumnat que reuneixi els requisits indicats en l'apartat anterior i desitgi optar als premis extraordinaris, ha de presentar la documentació que s'indica en aquest apartat, en el centre on ha finalitzat els estudis per qualsevol dels mitjans previstos en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

    El centre ha de fer arribar al registre general del Departament d'Educació la documentació següent:

    1. Instància segons model de l'annex IV.

    2. Certificat acadèmic dels estudis realitzats, expedit per la secretaria del centre en un model oficial.

    3. En un CD o USB, el seu currículum vitae en format digital PDF seguint el model europeu (Europass) amb indicació, si és el cas, dels premis o beques que hagi obtingut i altres mèrits qualssevol que es desitgin al·legar, acompanyats de la fotocòpia compulsada de la documentació acreditativa corresponent degudament justificada, amb indicació del NIF, NIE o número del passaport. Identificació de l'arxiu: premi música, guió baix, 01, guió baix, codi del centre, guió baix, NIF, NIE o número del passaport de l'alumne o alumna.

    4. En el mateix CD o USB, la presentació enregistrada d'un vídeo, en format AVI o MPEG en la que l'aspirant interpretarà, amb l'acompanyament que necessiti, tres peces (obres o fragments d'una d'obra) de diferents estils, d'un nivell no inferior al de 6è curs dels ensenyaments de música de grau professional, amb una durada màxima de 15 minuts en total. L'alumnat pot quedar desqualificat si l'enregistrament supera el temps establert o si les peces són del mateix estil. S'hauran d'especificar els títols i autors de les obres, tant a la sol·licitud com en el suport, respectant l'ordre d'interpretació. Identificació de l'arxiu: premi música, guió baix, 02, guió baix, codi del centre, guió baix, NIF, NIE o número del passaport de l'alumne o alumna.

  6. Tribunal

    4.1 El tribunal, designat per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, estarà integrat per:

    1. Presidència: La cap del Servei d'Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial, o la persona en qui delegui.

    2. Vocalies: Un inspector o inspectora d'Educació de l'àmbit artístic, un professor o professora d'un Conservatori o centre autoritzat d'ensenyaments de grau professional de música i un o una representant qualificat d'una entitat professional de l'àmbit de la Música.

    3. Secretaria: Un tècnic o tècnica del Servei d'Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial.

      4.2 Les persones membres del tribunal no poden haver exercit la docència a l'alumnat participant.

      4.3 La Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial traslladarà al tribunal la documentació de l'alumnat inscrit.

      4.4 Les funcions del Tribunal són:

    4. Avaluar les sol·licituds i aplicar els criteris que s'estableixen al punt 5 a partir de la documentació presentada.

    5. Estendre acta amb el resultat de la valoració efectuada, incloent-hi la relació ordenada per puntuació de l'alumnat presentat.

    6. Elevar l'acta, amb la documentació corresponent, a la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.

    7. Qualsevol altra funció que li sigui encomanada pel Servei d'Ordenació d'Ensenyaments de Règim Especial.

  7. Avaluació

    5.1 Els premis es concediran en atenció als criteris següents:

    1. De cadascuna de les peces esmentades a l'apartat 3.d) es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR